Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Beşar Esad askerlerinin İdlib’de düzenlediği hava saldırılarında en az dokuzu çocuk 20 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kentin kuzeyindeki Maarat Misrin'de de altısı çocuk olmak üzere 10 sivilin öldüğü açıklandı. İdlib'in kuzeydoğusundaki Binniş kasabasında ise rejim birliklerinin açtığı ateş sonucunda bir anne ve iki çocuğu da aralarında olmak üzere dört kişinin can verdiği belirtildi. K24'ün haberine göre SOHR ayrıca rejim güçlerinin son 48 saat içinde 19 köy ve kasabayı ele geçirdiğini duyurdu. Bunlar arasında Kafranbel'in Şam'a karşı ilk ayaklanan kasabalardan olması nedeniyle sembolik önemi bulunuyor.

SMO: NEYRAB’I GERİ ALDIK

Türkiye destekli Suriyeli cihatçı gruplar Neyrab kasabasını geri aldıklarını duyurdu. Reuters'e konuşan Suriye Milli Ordusu (SMO) Sözcüsü Yusuf Hamud "Türk dostlarımızın yardımıyla terörist Rus milislerini geri püskürtüp Serakib'e geçit olan stratejik Neyrab kasabasının kontrolünü tekrar ele geçirdik" dedi. Ajansa konuşan bir Türk güvenlik yetkilisi de Türk ordusunun Suriyeli milislere topçu ateşi ve bomba imha ekipleriyle destek verdiğini söyledi. Silahlı grupların tarafına geçen eski generallerden Ahmed Rahal da "Neyrab'ın ele geçirilmesi muhalefetin moralini yükseltti ve harekatın bir sonraki hedefi Serakib" diye konuştu.

SAVE THE CHILDREN: OKULLAR ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ BİR LİMAN OLMALI

Uluslararası çocukları koruma örgütü Save the Children Suriye'de okulların saldırılardan muaf olması gerektiğini açıkladı. Save the Children Suriye Direktörü Sonia Khush "Okullar çocuklar için bir çatışma alanı olmak bir yana güvenli bir liman olmak zorunda" diye konuştu. Khush "Bugünkü saldırılar, Kuzeybatı Suriye'deki çatışmaların çocuklara ve sivillere şiddetin felaket seviyelerine yükseldiğini gösteriyor. Hiçbir yer güvenli değil, okullar bile" dedi.