İngiltere, koronavirüs salgınında vaka sayısında hızlı artış gösteren İspanya’dan gelecek yolculara iki haftalık karantina uygulamasını yeniden başlattığını duyurdu.

Dünyada koronavirüs salgınında vaka sayısı 16 milyonu aştı, can kaybı 645 bine yükseldi. Salgından en fazla etkilenen ABD’de yaşamını yitirenlerin sayısı 148 bini aşarken Florida, vaka sayısında New York’u geride bırakarak, Kaliforniya’dan sonra ülkede en fazla vaka görülen ikinci eyalet oldu. Brezilya’da ise son 24 saatte Covid-19 nedeniyle bin 211, Hindistan’da 705 kişi daha hayatını kaybetti. Brezilya’nın Copacabana Plajı’ndaki dünyaca ünlü yılbaşı partisi, koronavirüs sebebiyle iptal edildi.

AVRUPA'DA VAKA SAYILARINDA CİDDİ ARTIŞ

Avrupa’da ise vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor. İngiltere, ülkede vaka sayılarının artması üzerine İspanya’dan geleceklere yeniden karantina uygulama kararı aldı. İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, artan vakalar nedeniyle İspanya’nın, “seyahat koridorları” adıyla yayımlanan “14 günlük karantinadan muaf tutulan ülkeler listesi”nden çıkarılması kararı aldığını duyurdu.

 "İKİNCİ DALGA" UYARISI

İspanya’da vaka sayısı 272 bini, can kaybı ise 28 bini aşarken acil sağlık merkezi yardımcısı Maria Jose Sierra, “İkinci dalga başlamış olabilir, ama en önemli konu bu değil. En önemlisi, bizim olan bitenleri takip edip gereken önlemleri erkenden almamız” uyarısı yaptı. Fransa’da da halk sağlığı yetkilileri, 75 yaş üzeri yaşlıların yanı sıra gençlerde vaka artışına rastlandığını açıkladı. Almanya ise Türkiye, Mısır ve ABD’nin de dahil olduğu 130 ülkeyi “riskli ülkeler “kapsamına aldı. Belçika’da koronavirüs vaka sayısı 65 bine, Covid-19’dan ölenlerin sayısı ise 10 bine yaklaştı. Bu zamana dek vaka sayısı tespit edilemeyen Kuzey Kore, Güney Kore’den kaçak olarak ülkeye gelen bir kişinin Covid-19 olmasından şüphelendiğini açıkladı. Resmi haber ajansı KCNA, Covid-19 hastası olmasından şüphelenilen kişinin sınırı nasıl geçtiğine ilişkin geniş kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünü ve sorumluların cezalandırılacağını duyurdu