İngiltere, koronavirüs salgınına karşı sosyal medya üzerinden yürüttüğü "Evde Kal. Hayat Kurtar" kampanyasında kullandığı kadınları sadece evde iş yaparken gösteren "cinsiyetçi" görselleri gelen tepkilerin ardından görselleri kaldırdı.

İngiltere, koronavirüs salgınına karşı sosyal medya üzerinden yürüttüğü "Evde Kal. Hayat Kurtar" kampanyasında kullandığı görsellerin "cinsiyetçi" olduğu yönündeki eleştirilerin ardından görselleri kaldırdı.

KADINLAR EV İŞİ YAPIYOR, ERKEKLER KOLTUKTA DİNLENİYOR

BBC Türkçe'de yer alan habere göre kampanyada kullanılan illüstrasyonda, kadınlar evde çocuklarına ders yaptırırken ve ev işleri yaparken, erkek ise koltukta dinlenirken tasvir ediliyor. İllüstrasyon, sosyal medyada viral olup "cinsiyetçi" olduğuna dair eleştiriler alması üzerine kullanımdan kaldırıldı.

"FARKINDALIK EKSİKLİĞİ KARŞISINDA ŞAŞKINA DÖNDÜM"

Hükümet, illüstrasyonun, hükümetin "kadınlar hakkındaki düşüncesini yansıtmadığını" açıkladı. Glamour dergisi ile birlikte şikayette bulunan eski Sunday Times Style Magazine editörü Lorraine Candy, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, "Bu konuda hükümete tavsiyede bulunan zeki kadınlar hiç mi yok? Farkındalık eksikliği karşısında şaşkına döndüm" diye yazdı.

"HÜKÜMET DAHA NE KADAR HALKTAN UZAK OLABİLİR"

Ana muhalefet İşçi Partisi hazine bakanlığı danışmanı Bridget Phillipson, bu reklamın "kadınları 'ait oldukları yere' koyduğunu" belirterek "Hükümet daha ne kadar halktan uzak olabilir?" diye sordu.

"CİNSİYET ROLLERİYLE İLGİLİ KLİŞELER"

Başbakanlık sözcüsü ise "Pandemi süresince halka bilgi sağladık. Bu reklam kadınlar hakkındaki düşüncemizi yansıtmıyor, onu kaldırdık" diye açıklama yaptı. Reklam Standartları Kurulu, kampanyalarda, "zarar verici veya ciddi ve yaygın incinmeye yol açacak türden cinsiyet rolleriyle ilgili klişeler kullanılmamasını" öngörüyor.