Irak'ta protestolar aralıksız devam ediyor. Dün Sadr taraftarları ile göstericiler arasınd çatışma yaşanmıştı ve 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Irak'ın Basra kentinde Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'a bağlı Seraya es-Selam milis gücü komutanlarından Hazim el-Hilfi, kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıda öldürüldü.
Hilfi, kentteki Muhammed el-Kasım Köprüsü üzerinde seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Hilfi, olay yerinde hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme başlatsa da faile ilişkin henüz bilgiye ulaşamadı.

BİNLERCE ÖĞRENCİ, NECEF'TEKİ OLAYI KINADI

Öte yandan Bağdat'ta binlerce üniversite öğrencisi, Tahrir Meydanı'na akın ederek, Sadr'a bağlı kişilerin dün akşam Necef'teki gösteri alanını basmasını kınadı. Öğrenciler, hükümeti göstericileri korumaya çağırdı.
Necef kentinde dün akşam saatlerinde hükümet karşıtı protestocuların toplandığı Sadreyin Meydanı'na giren Sadr Grubu lideri Mutkeda es-Sadr'a bağlı “Mavi Şapkalılar” adlı grubunun protestoculara ateş açması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 13'e, yaralı sayısının ise 127'ye yükseldiği açıklandı.
Dün akşam Sadr'a bağlı kişilerin göstericilere açtığı ateş sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 40'tan fazla kişi de yaralanmıştı.

BARZANİ İLE BERHEM SALİH GÖRÜŞTÜ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Eski Başkanı ve KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ile Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak’taki son gelişmeleri görüştü.
Görüşmede Irak’taki son gelişmeler, yeni hükümetin kurulması süreci ve hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Tevfik Allavi gündeme geldi. Irak’ın içinde bulunduğu krizlerden çıkışının ele alındığı görüşmede, göstericilerin taleplerinin karşılanması ve istikrarın sağlanmasının önemine değinildi. Erbil - Bağdat ilişkileri de görüşmenin bir diğer gündem maddesi oldu.