Koronavirüs salgınında vaka sayısı hızla artan İspanya'da büyük şehirlere kısıtlamalar getirileceği açıklandı.

Koronavirüs salgınında vaka sayısı hızla artan İspanya'da büyük şehirlere kısıtlamalar getirileceği açıklandı. Ülkede son 24 saatte 9 bin 906 vaka tespit edilmişti. Bakanlık, son 7 günde 443 kişinin salgından hayatını kaybettiğini ve toplam sayısının 31 bin 614'e çıktığı duyurdu.

ÖNLEMLER ÜLKE GENELİNE YAYILIYOR

Diğer yandan salgının en yoğun görüldüğü Madrid'de iki haftadır uygulanan ek önlemlerin ülke geneline yayılması, nüfusu 100 binden fazla olan tüm belediyelerde ve yeni vakalar ile hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranının fazla olduğu belediyelerde uygulanması için ön anlaşma sağlandı.

"KARARLI ADIMLAR ATMAYI ZORUNLU KILIYOR"

Sağlık Bakanı Salvador İlla, Madrid'deki durumun endişe verici olduğunu belirterek, "Bu durum, salgını kontrol altına alıp, yukarı yönlü yeni vaka eğrisini aşağıya çekmek için çok kararlı adımlar atmayı zorunlu kılıyor. Madrid'deki duruma gelmelerini beklemeden diğer bölgelerde de en kısa zamanda harekete geçmek gerek" dedi.

MADRİD'DE EN FAZLA 6 KİŞİ BİR ARAYA GELEBİLİYOR

Madrid'de mevcut durumda 1 milyon kişiyi etkileyecek şekilde 45 mahallede serbest dolaşıma kısıtlama getirilirken, ayrıca buralarda park ve bahçelerin kapatılması, restoran ve dükkanların en geç saat 22.00'de kapanması, restoranlardaki doluluk oranının yüzde 50'ye indirilmesi ve en fazla 6 kişinin bir araya gelmesine izin verilmesi gibi kararlar uygulanıyor.

BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Sağlık Bakanı, 47 milyon nüfusa sahip İspanya'da, yaklaşık 20 milyon kişiyi etkilemesi öngörülen kararların kabul edilmesi halinde birkaç gün içinde yürürlüğe gireceğini duyurdu.