İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, Rusya'nın tescillediğini duyurduğu koronavirüs aşısının etkinliğini gözlemleyeceklerini ve olumlu bir izlenim elde edilirse alacaklarını açıkladı.

İsrail, Rusya tarafından tescillendiği ilan edilen koronavirüs aşısının analiz edildikten sonra alınabileceğini açıkladı.

"CİDDİ BİR ÜRÜN OLDUĞUNA İNANIRSAK ALIRIZ"

İsrail Sağlık Bakanlığı, Rusya’nın dün tescillediği ilk korona virüsü aşısının etkinliğini değerlendireceklerini açıkladı. Rusya’daki aşıya dair İsrail Sağlık Bakanlığı’nda şimdiden değerlendirmeler yapıldığını söyleyen İsrailli bakan, “Eğer bunun ciddi bir ürün olduğuna ikna olursak, müzakerelere girmeye de çalışacağız. Ama kimseyi yanıltmak istemem” ifadelerini kullandı. Edelstein, “Bakanlığın profesyonel çalışanları sürekli bu konu üzerinde çalışıyor. Aşı yarın gelmeyecek” dedi. İsrail’in de kendi aşısını geliştirmeye çalıştığı biliniyor. İsrail’deki aşı adayının insanlar üzerindeki testlerinin ekim ayında başlaması bekleniyor. İsrail hükümeti aynı zamanda, Amerikan firmaları Moderna ve Arcturus Therapeutics ile potansiyel aşılar için ön anlaşmalar yaptı.