İsveç'te bir grup kişinin bir başka kişinin üstüne idrarını yapmasına dair video, ülkede infial yarattı. Saldırganların ten renkleri dolayısıyla göçmenlik karşıtı mesajlar Avrupa'dan Amerika'ya dünyanın dört bir yanında yankılandı.

İsveç'te bir grup gencin İsveçli olduğu iddia edilen bir başka gence fiziki ve psikolojik şiddeti ülkede infial yarattı. Paylaşılan videoda bir saldırgan grup beyaz tenli bir genci köşeye sıkıştırmış şekilde dövüyor. Videoda saldırganlardan en az birinin siyah olduğu görülüyor. İsveç gazeteleri, saldırganların göçmen oldukları iddia ediyor. Ancak aynı gazetelere göre olayın hangi şartlar altında gerçekleştiği ve videodaki kişilerin ülke vatandaşı olup olmadıklarının belli olmadığı vurgulanıyor. "Lamin" isimli kişinin internete yüklediği videoda etrafı sarılan bir genç, yumruklanıyor, tekmeleniyor ve idrarın ağzına girmesi için ağzını açması söyleniyor. Samhallsnytt gazetesine göre videoda şu sözler duyuluyor: -Kapa çeneni. -Korkunç herifler. -Orospu çocukları. -Üzerine işeyim. -Neden paramı alamıyorum? -(Beyaz gencin üzerine işemeye başlayan kişi) Ağzını aç, ağzını aç, ağzını aç. -Anne. -İn aşağı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Birçok kişi, yaşananlara sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Göçmenlik karşıtlarının tepkileri sosyal medyada yoğunlaşırken politikacılara "Ne yaptığınızı görüyor musunuz" gibi mesajlarla yüklenildi. Bazı kişiler de, videodaki gençlerin yaptığı şeyin ırkçılık olduğunu söyleyerek ülkeden gönderilmelerini talep etti. Uyarı: Alttaki video orta seviye fiziksel şiddet ve ağır seviye psikolojik şiddet içermektedir. https://vimeo.com/379731422