Japonya’da hükümetin koronavirüs ile mücadele için oluşturduğu bilim kurulu, yeterli önlem alınmazsa ülkede 400.000'den fazla insanın ölebileceği uyarısında bulundu.

Koronavirüs salgınına dair bilançonun giderek ağırlaştığı Japonya’da, hükümetin virüsle mücadele için oluşturduğu bilim kurulundan dikkat çeken bir uyarı geldi.

"TEDBİRLER ALINMAZSA 400.000 KİŞİ ÖLEBİLİR"

BirGün'ün haberine göre algınla ilgili olası senaryolara dair görüşlerini bugün açıklayan ekip, enfeksiyonun yayılmasını önleyecek yeterli tedbirin alınmaması halinde 400.000 can kaybının yaşanabileceği uyarısı yaptı.

"TOPLAMDA 850.000 HASTAYA SOLUNUM CİHAZI YETİŞMEZ"

Toplumda sosyal mesafeyi artıracak adımlar atılmazsa 60 gün içerisinde vaka sayısının zirveye ulaşabileceği tahmininde bulunan uzmanlar, söz konusu dönemde 15-64 yaş arası 200 bin kişi ile 65 yaş ve üstü 650.000 kişinin ciddi sağlık sorunları ile karşılaşacağını söyledi. Böyle bir senaryoda Çin'deki benzer ölüm oranları baz alındığında toplam 850.000 ağır hastanın yarısının solunum cihazı yetersizliği nedeniyle hayatını kaybedebileceğine vurgu yapan heyet, bireysel temasın azaltılmasının virüsün yayılmasını önlemede en etkili yollardan biri olduğunu bir kez daha yineledi.

7 EYALETTE OHAL İLAN EDİLDİ

Koronavirüs salgını nedeniyle 7 eyaletinde OHAL ilan edilen Japonya’da bugün itibariyle toplam vaka sayısı 9105'e yükselmiş, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 179'a ulaşmıştı.