Koronavirüs karantinasına ‘meydan okuyan’ Fransız bir kişi, ucuz sigara alabilmek için İspanya’ya yaya olarak geçmek isterken Pirene Dağları’nda yakalandı.

Dünyanın hemen hemen her yerinde milyonlarca insan koronavirüs korkusu nedeniyle evlerine hapsolurken, Fransa-İspanya sınırında ilginç bir olay yaşandı.

ARABASI DURDURULUNCA YAYA OLARAK DEVAM ETTİ

Fransa’nın güneyindeki Perpignan’da yaşayan bir kişi arabasıyla cumartesi günü İspanya’nın La Jonquera kasabasına geçmek istedi. Ancak seyahat kısıtlaması nedeniyle güvenlik noktasında durdurulunca bu yolculuğu yaya olarak yapmaya karar verdi.

BİRÇOK MACERA YAŞADI

Ancak ‘macerası’ henüz sınırı geçemeden Pirene Dağları’nın Fransa’da kalan bir bölgesinde jandarma tarafından kurtarılmasıyla son buldu. Bölgede görev yapan güvenlik ekipleri, Twitter’dan yaptıkları açıklamada, “Dereye düşmüş, dikenli çalılara dolanmış, kaybolmuş ve sonunda iletişimi kesilmiş” diyerek maceraperestin başından geçenleri özetledi. Helikopter yardımıyla kurtarılan kişi, yorgunluktan bitkin ve soğuktan titrer bir halde bulunduğu belirtildi. İsmi açıklanmayan kişiye karantina kurallarını ihlal ettiği için 135 euro (yaklaşık 985 TL) para cezası verildi.

İSPANYA'DA SİGARA VE İÇKİ DAHA UCUZ

Ülkenin güney kesiminde yaşayanlar; sigara, içki ve bazı gıda malzemeleri İspanya’da daha ucuz olduğu için alışveriş amacıyla sık sık sınırı geçiyor. Fransa’da hayata geçirilen tecrit düzenlemesi kapsamından gerekli haller dışında evden çıkmak yasaklandı.