Alman Neonazi Stephen Ernst, Almanya'da Kassel Valisi Walter Lübcke'yi öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Frankfurt Yüksek Eyalet Mahkemesi, Vali Lübcke'nin 2 Haziran 2019'da öldürmesine ilişkin davada kararını açıkladı. Mahkeme Neonazi Stephan Ernst'e ömür boyu hapis, Ernst’te “yardım ve yataklık yaptığı” gerekçesiyle yargılanan Markus H.’ye ise “silah yasasına aykırı davranmak” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Şartlı tahliye edilen Markus H. serbest kaldı. Kassel Valisi Walter Lübcke, 2015'te yılında Almanya'ya mülteci gelişini eleştirenlere karşı “Bu değerleri paylaşmayan istediği zaman bu ülkeyi terk edebilir. Her Alman bunu yapmakta serbesttir.” Demiş ve bu nedenle aşırı sağcıların hedefi haline gelmişti. Vali Lübcke, 2 Haziran 2019'da evinin bahçesinde Neonazi Stephan Ernst tarafından başından vurularak öldürülmüştü.

TESCİLLİ BİR IRKÇI

Sabıkalı bir Neonazi olan Stephen Ernst'in, bu olaydan önce de Frankfurt’ta Türk din görevlisini ve Iraklı bir mülteciyi bıçaklamak, mülteci yurduna bombalı saldırıda bulunmak ve 1 Mayıs’ta sendikacılara sopalarla saldırmak gibi suçları bulunuyordu. yer alan habere göre E.’nin 1993 yılında sığınmacılara yönelik iltica yurdunun kundaklanmasına katıldı ve bu saldırıdan ötürü ceza aldı. Stephen Ernst’in Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün cinayetlerini araştıran komisyonda da gündem olmuş, “aşırı sağcı bir militan” olarak araştırma komisyonu tarafından incelenmişti.