Rusya'da kendisini İsa'nın vücut bulmuş hali olarak tanımlayan eski trafik polisi tarikat lideri Sergey Torop yapılan operasyon ile gözaltına alındı.

Özel kuvvetlerin dört helikopter ve ağır silahlarla düzenlediği operasyonda Sibirya’nın derinliklerinde 30 yıldır faaliyet gösterdiği belirtilen tarikatın lideri Torop’la birlikte iki yardımcısının da gözaltına alındığı açıklandı. Rus yetkililer, müritleri arasında Vissarion adıyla bilinen 59 yaşındaki Torop hakkında yasa dışı dini bir örgüt kurmak suçundan dava açılacağını, tarikatın müritlerden zorla para aldığını ve bu kişilere psikolojik şiddet uyguladığını söyledi.

SOVYET DÖNEMİNDE TRAFİK POLİSİ OLARAK ÇALIŞIYORDU

Sözcü'nün Guardian gazetesinden aktardığı habere göre, 1989’da Sovyet rejiminin yıkılmaya başladığı dönemde trafik polisi olarak çalışırken işini kaybettikten sonra bir “uyanış” yaşadığını söyleyen Torop 1991’de Son Ahit Kilisesi’ni kurdu. Torop’un Krasnoyarsk bölgesinde ücra köylerde yaşayan binlerce müridinin olduğu belirtiliyor. Tarikatın yabancı üyelerinin de olduğu söyleniyor.

"BEN TANRININ YAŞAYAN KELAMIYIM"

Torop, bir dönem Guardian’a verdiği röportajda, “Ben Tanrı değilim. İsa’yı Tanrı olarak görmek de yanlıştır. Ben Tanrı’nın yaşayan kelamıyım. Tanrı söylemek istediği her şeyi benim üzerimden söyler” demişti.