İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün yapılması planlanan ırkçılık karşıtı "Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir)" eylemi iptal edildi. Kent merkezinde aşırı sağcılar polisle çatıştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Irkçı haydutluğa sokaklarımızda yer yok" dedi.

Boris Johnson akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, polise saldıran herkese yasalar çerçevesinde yanıt verileceğini söyledi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre,

"ANITA SAYGISIZLIK UTANÇ VERİCİ"

Patel, aşırı sağcı gruptan bir kişinin Parlamento Meydanı'nda, 2007'de düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Keith Palmer'ın anıtının yanında tuvaletini yapması için de "Anıta saygısızlık utanç verici" dedi.

MANDELA VE GANDHİ HEYKELLERİ KORUMA ALTINA ALINDI

Londra'da bugün Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) haraketi için bir yürüyüş yapılacak ve ırkçılık karşıtı bir protesto gösterisi düzenlenecekti. Ancak aşırı sağcı gruplar da protesto için sokağa çıkınca, yürüyüş ve gösteri iptal edildi. Polis iki grubun çatışmasını önlemek için bariyerler oluşturmak dahil bazı önlemler aldı ve yerel saatle 17.00'de eylemlerin son bulmasını istedi. Londra'nın merkezinde Winston Churchill, Nelson Mandela ve Mahatma Gandhi gibi tarihi figürlerin heykelleri de koruma altına alındı. Parlamento ve Başbakanlık binalarının da bulunduğu Westminster bölgesinde toplanan aşırı sağcılar, İngiltere ulusal marşını söyledi ve sık sık "İngiltere" diye bağırarak tezahürat yaptı. Bazı futbol takımlarının taraftar grupları da kalabalıkta yer aldı.