Beyrut'ta yaşanan büyük patlama felaketinden sonra tartışmalar ve gösteriler sürüyor. Gösterilerde 1 polis hayatını kaybetti 500'e yakın kişi yaralandı. Patlama sonrası ilk istifa da geldi.

Lübnan'nın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen, 158 kişinin hayatını kaybettiği, ardından hükümeti hedef alan protestoların başladığı patlamayla ilgili ilk istifa geldi. Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Lübnan halkından özür dileyerek hükümetteki görevinden istifa etti.

ÇEVRE BAKANI'DA İSTİFA ETTİ

Abdussamed'in ardından Lübnan hükümetinden bir bakan daha görevini bıraktı. Çevre Bakanı Damianos Kattar, bugün itibarıyla istifa ettiğini açıkladı. Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta, 158 kişinin yaşamını yitirmesi ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasına neden olan patlamadan sonra başlayan protesto eylemleri dün de devam etti. Şehitler Meydanı'nda dün akşam saatlerinde başlayan protestolar kentin dört bir yanına yayıldı. Binlerce kişi, birçok bakanlık binasını bir süre ele geçirerek, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer aleyhine slogan attı.

GÖSTERİCİLERE BİBER GAZLI MÜDAHALE

MA'nın haberine göre göstericiler, Meclis binasına yürümek istedi. Bunun üzerine göstericilere biber gazı ile müdahale edildi. Göstericiler, müdahaleye taşlarla karşılık vererek, birçok aracı yaktı. Lübnan İç Güvenlik Birimi tarafından yapılan açıklamada, gösteri alanında yer alan Le Gray Hoteli'ne sığınan bazı vatandaşları çıkarmaya çalıştığı sırada otel içinde gerginlik çıktığını belirtti. Açıklamada, yaşanan gerginlikte güvenlik güçlerinden 1 kişinin düşerek yaşamını yitirdiği ifade edildi.

KIZILHAÇ: 238 KİŞİ YARALANDI

Lübnan Kızılhaç Örgütü’nden yapılan yazılan açıklamada ise, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında yaşanan gerginlik sonucu 63'ü hastanelere sevk edilmiş 238 kişinin yaralandığı belirtildi. Ancak, kimi ajanslar olaylarda şimdiye kadar en az 490 kişinin yaralandığını duyurdu.

ERKEN SEÇİM GÜNDEME GELDİ

Lübnan Başbakanı Hasan Diyab, krizden etkilenen ülke için erken seçim öneren bir yasa tasarısı üzerine çalıştığını duyurdu. Hassan Diayab, tüm siyasi partileri anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp birlikte çalışmaya çağırdı.