Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de yürüttüğü petrol arama faaliyetlerini durdurma çağrısı yaptı.

Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de yürüttüğü petrol arama faaliyetlerini durdurma çağrısı yapan Macron, bölgeye daha fazla asker göndereceklerini duyurdu.

"ASKERİ VARLIĞIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası Türkiye'nin petrol arama çalışmalarını sona erdirmesi gerektiği açıklamasında bulundu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı adımlarının gerginliğe neden olduğunu ifade ederek, bu bölgedeki askeri varlıklarını güçlendirmeye karar verdiğini duyurdu. Macron ayrıca Doğu Akdeniz'deki askeri varlıklarının geçici olarak artırılacağını belirtti.

"TEK TARAFLI ADIMLAR GERGİNLİĞE NEDEN OLUYOR"

Twitter üzerinden açıklama yapan Macron, "Doğu Akdeniz'deki durum endişe verici. Türkiye'nin petrol arama konusundaki tek taraflı kararları gerginliğe neden oluyor. Komşu ülkeler ve NATO içindeki müttefikler arasında barışçıl bir diyaloğa izin vermek için bunların sona ermesi gerekir. Önümüzdeki günlerde, Yunanistan dahil Avrupalı ortaklarla işbirliği yaparak, Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını geçici olarak güçlendirmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.