Belarus muhalefetinin önde gelen isimleri arasında yer alan Maryia Kalesnikava'ın bu sabah bir minibüsle kaçırıldığı iddia edildi.

Belaruslu gazeteci Hanna Liubakova, yaptığı sosyal medya paylaşımında, Kalesnikava'nın Minsk kent merkezinde bir minibüse bindirilerek kaçırıldığını belirtti. Belarus polisi ise, Kalesnikava'nın Minsk'in merkezinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılma olasılığına dair haberlerin soruşturulduğunu açıkladı. Presidium Konsey üyesi Maxim Znak'ın, Rusça yayın yapan haber ajansı RIA Novosti'ye verdiği bilgiye göre de Kalesnikava gözaltına alındı.

“MİNİBÜSE ZORLA BİNDİRİLDİ”

Olayı gördüğünü iddia eden bir tanık da, Kalesnikava’nın Ulusal Sanat Müzesi önünde duran bir minibüse zorla bindirildiğini belirterek, “Müzeden çok uzak olmayan bir yerde üzerinde 'Communications' yazan park edilmiş koyu renk bir minibüs gördüm. Biraz daha ilerledim ve bir telefonun yere düştüğünü ve üzerine basıldığını duydum. Geri döndüm ve sivil giyimli ve maskeli kişilerin Maryia'yı bir minibüse zorla bindirdiğini gördüm. Bu kişilerden biri yerdeki telefonu aldı, minibüse bindi ve uzaklaştılar" ifadelerini kullandı.

663 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA ALINDI

Tekrar seçilen Belarus Devlet Başkanı Alexandre Lukashenko'ya karşı ülkede başlatılan eylemlerde, pazar günü 633 kişinin daha gözaltına alınmıştı. Belarus'ta yapılan son seçimlerde Lukashenko yüzde 80 oy almıştı. Ancak muhalefet seçimlerin şaibeli olduğunu ifade etmişti. Seçimlerde Lukashenko'nun ana rakibi olan Svyatlana Tsihanouskaya, tehditler üzerine Litvanya'ya gitmişti.