Moskova’ya dönen ve döner dönmez 30 günlüğüne tutuklanan Aleksey Navalnıy yanlıları bugün eylemdeydi. Eylemler sırasında en az 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Rusya'ya dönen ve tutuklanan Rus muhalif Aleksey Navalnıy yanlıları pek çok kentte eylem yaptı. Moskova’daki eylem sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Binlerce kişinin katıldığı eylemlerde Navalnıy'nin serbest bırakılmasını talep edilirken, Navalnıy ve ekibi tarafından yayınlanan "Putin için saray: En büyük rüşvetin tarihi" adlı videonun izlenme sayısı 70 milyona yaklaştı.

NAVALNIY 30 GÜN TUTUKLU KALACAK

Rusya İçişleri Bakanlığı, Navalnıy taraftarlarının eylem çağrısı yapmasının ardından, “izinsiz eylemlere müsamaha gösterilmeyeceği” konusunda uyarı yapmıştı. Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri 29 Aralık 2020'den bu yana denetimli serbestlik süresinin ihlali nedeniyle aranan Navalnıy'ın gözaltına alındığını duyurmuştu. Almanya’dan dönüşünde Moskova’da gözaltına alınan Navalnıy'ın 30 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verilmişti. Navalnıy’nin iki davadan aldığı şartlı cezalar bulunuyor.