Afrika ve Nijerya'da tecavüz suçlarının son dönemlerde çok arttığı istatistiklere yansıyor. Artan tecavüzlere karşı harekte geçen Nijerya'nın bir eyaletinde 14 yaş ve altındaki çocuklara tecavüz edenler için idam cezası kararını getirdi.

Nijerya’nın Kaduna Eyalet Valisi Nasır Ahmet el Rufai, eyalet meclisinde tecavüzcülere uygulanacak cezalara ilişkin kabul edilen yasayı imzaladı. Yeni yasaya göre, tecavüzden hüküm giyen erkekler cerrahi olarak hadım edilecek.

14 YAŞINDAN BÜYÜKLER İÇİN İSE MÜEBBET VERİLECEK

Artı Gerçek'in haberine göre 14 yaş altındaki çocuklara tecavüz edenler idam cezasına çarptırılacak, 14 yaşından büyük birine tecavüz edenler ise müebbet hapis cezasıyla cezalandırılacak. 14 yaşından küçük bir çocuğa tecavüz eden kadınların ise fallop tüplerinin çıkarılabilecek. Vali Rufai, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘çocukları ağır suçtan korumak için ciddi cezaların gerektiğini’ belirtti.

PANDEMİDEN SONRA ARTIŞ OLUŞTU

Söz konusu karar, salgın sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında tecavüzlerin artması nedeniyle toplumda oluşan infial ve tepkilerin ardından geldi. Yeni yasanın ülkede tecavüzcülere karşı uygulanan en sert ceza olduğu ifade edildi. Tecavüz olaylarında meydana gelen artışın ardından bazı eyaletlerde hadım etme cezası gündeme gelirken idam cezası isteyenler de olmuştu. Ülkenin tüm eyaletlerinde tecavüzlerin sayısının artması nedeniyle acil durum ilan edilmişti. Eski yasaları ise yetişkin birine tecavüz edenlerin 21 hapis cezasına, bir çocuğa tecavüz edenlerin ise müebbet hapis cezasına çarpıtılmasını öngörüyordu.