OECD büyük dijital şirketlerin vergilendirilmeleri konusunda bir anlaşmaya varılamadığını duyurdu. OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, konu üzerinde bir karara varılmamasının ticaret savaşına kadar büyüyebileceği uyarısında bulundu.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), büyük dijital şirketlerin vergilendirilmesi konusunda bir anlaşmaya varılamadığını açıkladı. Ancak grup toplantısında kurumsal vergilendirme konusunda bir taslağın belirlendiği kaydedildi.

"ABD GÖRÜŞMELERİN ÖNÜNDE ENGEL"

Dünya'nın aktardığı habere göre, OECD açıklamasında, dijital vergi konusu hakkındaki anlaşmaların önünde, başta ABD olmak üzere, hala büyük politik sorunlar olduğu ve 2021 yılı ortasına ertelendiği belirtildi.

"TİCARET SAVAŞINA KADAR BÜYÜYEBİLİR"

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, konu üzerinde bir karara varılmamasının ticaret savaşına kadar büyüyebileceğini ve özellikle Covid-19 salgınının ekonomik etkileri göz önünde bulundurulduğunda çok ciddi sonuçları olabileceği, son derece maliyetli bir gerilemeye sebep olabileceğini söyledi. OECD'nin "en kötü durum" senaryosu olan, konu üzerinde bir anlaşmaya varılamaması durumunda, dijital hizmetlerin tek taraflı uygulanması sebebiyle bir ticaret savaşının başlamasının küresel gayri safi yurt içi hasılayı yıllık bazda yüzde 1 düşürebileceği öngörülüyor.