Oxford Üniversitesi salgında ikinci dalga riski en yüksek olan ülkeleri açıkladı. Peki Türkiye'de ikinci dalga olacak mı?

İngiltere'de bulunan Oxford Üniversitesi salgında ikinci dalganın olası olduğu ülkeleri açıkladı. Türkiye'de ikinci dalga olacak mı? İşte Oxford'un raporu.

10 ÜLKEDE İKİNCİ DALGA TEHLİKESİ

Oxford Üniversitesi ve Guardian, salgın tedbirlerini gevşeten ülkeler arasında ikinci dalga açısından en riskli ülkeleri belirledi. Çalışmada, 25 binin üzerinde vaka bildirimi yapan 45 ülkenin tedbirleri gevşetmeleri ile vaka oranları arasındaki ilişki ele alındı. Buna göre 10 ülkede ikinci dalga olasılığı oldukça yüksek görülürken Türkiye, bu ülkeler arasında yer almadı.

TÜRKİYE RİSKLİ ÜLKELER LİSTESİNDE DEĞİL

Duvar'ın haberine göre, tedbirlerin gevşetilmesine rağmen vaka artışında ciddi bir hız görülmeyen ülkeler arasında Türkiye de yer aldı. Buna göre ikinci dalga riskinin az olduğu ülkeler şu şekilde sıralandı: Türkiye, Belçika, Kanada, Polonya, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, İtalya, İspanya, Sİngapur, Hollanda. Araştırmada tedbirleri gevşetmediği halde vaka artış oranı ciddi şekilde hızlanan ülkeler de yer aldı. Buna göre Dominik Cumhuriyeti, Şili, Hindistan, Güney Afrika, Portekiz, Brezilya ve Mısır tedbirleri gevşetmemesine rağmen vakaları hızla artan ülkeler kategorisinde yer aldı.