Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin tedavi için Londra'da bulunan eski Başbakan Navaz Şerif'in yargılandığı yolsuzluk davası kapsamında tutuklanması için emir çıkardığı aktarıldı.

Pakistan'da Yüksek Mahkeme, tedavi için Londra'da bulunan eski Başbakan Navaz Şerif'in yargılandığı yolsuzluk davası duruşmasına katılamaması üzerine tutuklanması için emir çıkardı. AA'nın aktardığı habere göre, Yüksek Mahkeme'nin tutuklama emri kararı, Şerif'in avukatı Khawaja Haris'in, müvekkilinin doktorunun sağlık sorunları nedeniyle seyahat etmemesi tavsiyesi üzerine duruşmaya katılamadığını söylemesinin ardından alındı. Pakistan hukuk sistemine göre, Yüksek Mahkeme'nin tutuklama emri kararıyla hükümet bundan sonraki süreçte Navaz Şerif'in İngiltere'den iadesini talep edebilir.

"KAÇAK" İLAN EDİLECEĞİ UYARISI YAPILMIŞTI

Yüksek Mahkeme, tedavi için Londra'da bulunan eski Başbakan Navaz Şerif'in yargılandığı yolsuzluk davası duruşmasında bulunması için 10 Eylül'e kadar ülkeye dönmesi, aksi halde "kaçak" ilan edileceği uyarısında bulunmuştu. Öte yandan, 70 yaşındaki Şerif'in kızı Meryem Navaz, babasının tedavisinin tamamlanması veya doktorların seyahat etmesine izin vermesinin ardından ülkeye dönebileceğini açıklamıştı.

TEDAVİ İÇİN LONDRA'YA GİTMİŞTİ

Navaz Şerif daha önce yargılandığı 2 davanın ilkinden 7, ikincisinden ise 10 yıl hapis cezası almış, ancak kefaletle serbest kalmıştı. Yüksek Mahkeme, Kasım 2019'da tedavi için cezaevinden 8 hafta ayrılmasına izin verilen Şerif'in, bu sürenin en fazla 4 haftasını yurt dışında geçirilebileceğine ve tedavisi için yurt dışında geçireceği sürenin doktorların talebiyle uzatılabileceğine hükmetmişti. Navaz Şerif, bu kararın ardından geçen sene Kasım ayında tedavi için Londra'ya gitmişti.