Paris Belediye Başkan Yardımcısı Anne Souyris yarın sabah 8'den itibaren Paris'te her yerde maske takmanın zorunlu olacağını duyurdu.

Fransız BFM TV'nin bildirdiğine göre, Paris Belediye Başkan Yardımcısı Anne Souyris maske takmanın Cuma sabahı (yarın) 8 itibariyle Paris'te her yerde zorunlu hale geldiğini belirtti Başbakan Jean Castex, bugün düzenlediği basın toplantısında, Frans'da salgının hızla yayılmasına karşı sokağa çıkma kısıtlaması getirmemek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etmişti. Ülkede 19 bölgenin salgın açısından 'kırmızı bölge' listesine eklendiğini ifade eden Castex, Paris Valiliği'nin kararıyla kentin tamamında maske kullanımının zorunlu olacağını açıklamıştı. Castex ayrıca, tüm okullarda öğretmenlerin ve 11 yaşından büyük öğrencilerin maske takmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

FRANSA'DA GÜNLÜK VAKA SAYISI NİSAN AYINA GERİ DÖNDÜ

Sağlık Bakanı Olivier Veran da bir haftada yaklaşık 800 bin test gerçekleştirdiklerini, hedefin bu sayıyı 1 milyona çıkarmak olduğunu aktardı. Fransa'da dün günlük vaka sayısı 5 bin 429'a ulaşmıştı. Bu Nisan'dan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı olmuştu.