Peru'da emekli askerler tarafından hükümete “seçim sonuçlarını tanımama” çağrısı yapıldığı iddiasına devlet başkanı sert tepki gösterdi.

Peru Devlet Başkanı Francisco Sagasti, “bir grup emekli generalin hükümete mektup yazdığı ve 11 Haziran seçimlerini tanımama çağrısı yaptığı” iddialarına tepki gösterdi. Sagasti, emekli askerlerin yazdığı iddia edilen mektuba Twitter hesabından yanıt vererek, “Cumhuriyetin Anayasal Devlet Başkanı olarak sadece demokratik değerlere ve kurumlara aykırı değil, aynı zamanda Anayasa ve yasalara da aykırı hareket eden bu tür bildirileri reddediyorum” ifadesini kullandı. Sagasti, mektubun soruşturulması için talimat verdiğini duyurdu.

SEÇİMLERDEN SOL ZAFERLE ÇIKTI

Peru’da devlet başkanlığı 2. tur seçimini solcu Pedro Castillo önde tamamlamıştı. Ulusal Seçim Süreçleri Ofisi’nin (ONPE) en son yayımladığı verilere göre, 11 Nisan'daki 1. turda en çok oy alan 2 adayın yarıştığı seçimin 2. turunda solcu Castillo, 8 milyon 835 bin 579 oy alarak yüzde 50,12 ile seçimden birinci çıkmıştı. Sağcı Fujimori ise 8 milyon 791 bin 521 oy alarak yüzde 49,87 ile seçimi kaybetmişti.