Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan ve Azerbaycan arasında ateşkes yapıldığını, Karabağ bölgesine Rus Barış Güçleri'nin konuşlandırılacağını kaydetti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 'Karabağ savaşının sona ermesi' konusunda Azerbaycan ve Rusya ile ortak bir bildiri imzaladıklarını duyurmasının ardından kısa bir süre sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den bir açıklama geldi. Putin, “Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece 00:00'dan (TSİ) itibaren ateşkes başladı” dedi.

'DAĞLIK KARABAĞ'A RUS BARIŞ GÜCÜ KONUŞLANDIRILACAK'

Rusya Devlet Başkanı Putin, Karabağ bölgesine Rus Barış Güçleri'nin konuşlandırılacağı bilgisini verdi. Putin, açıklamasında tarafların mevcut askeri poziyonlarında kalacağını belirterek, ulaşım merkezlerinin açılacağını kaydetti. Rus lider, yeni ateşkes anlaşmasının, Dağlık Karabağ krizine her iki tarafın da çıkarına, uzun vadeli çözüm için koşullar yaratacağını umduğunu dile getirdi.

ALİYEV: DAĞLIK KARABAĞ’DA 5 YIL SÜREYLE KALACAK

Azerbaycan Devlet başkanı İlham Aliyev de yaptığı açıklamada, Rus askerinin anlaşma gereği Dağlık Karabağ'da 5 yıl süreyle kalacağını, taraflar itiraz etmezse bu sürenin uzatılabileceğini duyurdu.