Rusya'da Putin'in en büyük muhaliflerinden olan ve daha önce birkaç kez hapis cezasına da çarptırılan muhalif lider Aleksei Navalni'nin "zehirlendiği şüphesiyle" Sibirya'da bir hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Rus muhalif lider Aleksei Navalni'nin "zehirlendiği şüphesiyle" Sibirya'da bir hastaneye kaldırıldığı ve solunum cihazına bağlandığı açıklandı. BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Navalni'nin Sözcüsü Kira Yarmiş, Sibirya'nın Tomsk kentinden Moskova'ya dönen 44 yaşındaki Navalni'nin uçakta fenalaştığını ve uçağın Omsk kentine acil iniş yaptığını söyledi.

NAVALNİ'NİN SÖZCÜSÜ: "ZEHİRLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Yarmiş, Twitter mesajında "Şu anda hastaneye gidiyoruz. Aleksei'nin çayına karıştırılan bir şeyle zehirlendiğini düşünüyoruz. Sabah sadece çay içmişti. Doktorlar zehrin sıcak içeceklerle kana daha hızlı karıştığını söylüyor" ifadelerini kullandı. Kira Yarmiş daha sonraki mesajında ise, "Şu anda Aleksei'nin bilinci yerinde değil. Yoğun bakımda. Solunum cihazına bağlandı ve komada. Polis çağrıldı" diye yazdı. Yarmiş, başlangıçta doktorların kendilerini bilgilendireceğini söylediklerini belirterek, "Ama şimdi toksikoloji testlerinin geciktiğini söylüyorlar. Açıkça zaman kazanmaya çalışıyorlar. Bildiklerini bize söylemiyorlar" bilgisini paylaştı. Sosyal medyada Navalni'nin havalimanında sedyeyle ambulansa taşınırken çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı.

TASS: "HASTANE DOĞRULADI"

Tass haber ajansına göre, bir hastane kaynağı Navalni'nin zehirlenme tedavisi gördüğünü doğruladı. Ajansa göre hastane yetkilileri Navalni'nin durumunun "ciddi ama stabil" olduğunu söyledi.

PUTİN'İN PARTİSİNE "SAHTEKARLAR VE HIRSIZLAR ÇETESİ" DEMİŞTİ

Putin'in en önemli muhaliflerinden olan Navalni, Rusya Devlet Başkanı'nın Birleşik Rusya Partisi'ni "sahtekârlar ve hırsızlar çetesi" diye nitelemişti. Navalni, Haziran'da Putin'in iki dönem daha görevde kalmasını sağlayacak olan anayasa değişikliğini de "darbe" diye tanımlamıştı. Navalni daha önce birkaç kez kısa sürelerle hapis yatmıştı. Aleksei Navalni son kez izinsiz gösteri düzenlediği gerekçesiyle Temmuz 2019'da 30 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalni hapiste dermatit geçirmiş ve doktoru muhalif liderin zehirli bir maddeye maruz kalmış olabileceğini söylemişti.