Rusya'ya döner dönmez tutuklanan ve serbest bırakılması için kitlesel gösterilen yapılan muhalif Aleksey Navalnıy'ın yakında da tutuklandı. Tutuklanan arasında kardeşi Oleg Navalnıy, avukatı Sobol, şahsi doktoru ve Doktorlar Birliği Sendika Yöneticisi Vasilyeva ve Moskova'daki ofis koordinatörü Stepanov da bulunuyor. Tutuklananlara 23 Mart'a kadar ev hapsi cezası verildi.

Moskova Tverskoy Bölge Mahkemesi, tutuklu muhalif Navalnıy'ın serbest bırakılması için düzenlenen eylemlerde “sıhhi ve epidemiyolojik kuralların ihlal edildiği” gerekçesiyle Navalnıy destekçilerine ev hapsi cezası verdi. Rusya'daki feminist punk rock grubu “Pussy Riot”un üyesi Mariya Alehina’nın da aynı cezaya çarptırıldığı öğrenildi.

OFİSİ BASILDI, ARAMA YAPILDI

Rus polisi, Aleksey Navalnıy'ın Moskova'daki daireleri ve Yolsuzlukla Mücadele Vakfı ofisinde 27 Ocak'ta arama yapmış, aramaya gerekçe olarak “sıhhi kuralların ihlal edilmesi” gösterilmişti. Aleksey Navalnıy’ın serbest bırakılması için on binlerce kişinin katıldığı eylemler düzenlenmiş, 3 binden fazla gösterici gözaltına alınmıştı. Aleksey Navalnıy tartafları 31 Ocak'ta yeniden gösteri yapmaya hazırlanıyor.