Zehirlenme şüphesiyle Berlin'de tedavi gördükten sonra taburcu edilen Navalni, Rusya'da gelecek yıl düzenlenecek parlamento seçimleri için bir tehdit olarak görüldüğünü ifade etti ve bu yüzden zehirlendiğine inandığını söyledi.

Almanya'da zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükten sonra taburcu edilen Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, doktorların iyileşme hızına şaşırdıklarını ancak ellerinin hala titrediğini ve fizik tedavi gördüğünü söyledi.

"TEHDİT OLARAK GÖRÜLDÜM"

Duvar'ın aktardığı habere göre, Rus Youtuber Yuri Dudu'yla konuşan 44 yaşındaki Navalni, gelecek yıl yapılacak parlamento seçimlerinde olası bir tehdit olarak görüldüğünü ve bu yüzden zehirlendiğini dile getirdi.

"RUSYA'DAKİ DOKTORLAR BERLİN'E TRANSFERİ GECİKTİRDİLER"

"Duma seçimleri öncesinde kendilerini büyük tehdit altında hissettiler" diyen Navalni, Noviçok adlı kimyasal zehrin sisteminden atılması için Rusya'daki doktorların Berlin'e transferini geciktirdiğini öne sürdü. Nasıl zehirlendiğini bilmediğini aktaran Navalni, Rus istihbarat servisinin Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle kendisini zehirlediğine inandığını söyledi. İlgili suçlamaları reddeden Rusya, iddialara somut kanıt sunulmadığını savunuyor. Dün, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (OPCW) yapılan açıklamada, Kremlin'in Navalni vakasını incelemek için kendilerinden yardım istediği belirtilmişti. https://twitter.com/navalny/status/1313389990299283457