Koronavirüse karşı aşı denemelerinin başarılı olduğunu belirten Rusya ilk aşıyı piyasaya sürmeye başladı. Rusya, ikinci aşı çalışmasının da hazır olduğunu açıkladı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Sağlık Bakanlığı'nın 15 Ekim'e kadar Vektör Bilim Merkezi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını tescillemeye hazırlandığını duyurdu.

5 BİN KİŞİ İLE KLİNİK DENEMELERİ YAPILACAK

EpiVacCorona isimli aşı, Rusya'da tescil edilen ikinci koronavirüs aşısı olacak. Daha önce Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik-V aşısı tescillenmişti. Sputnik V'nin 3. safha testleri devam ediyor. EpiVacCorona'nın tescillendikten sonra 5 bin kişinin katılacağı klinik denemelerden geçmesi bekleniyor. Rospotrebnadzor, aşının risk grubunda bulunan insanlar üzerinde de test edilmesinin beklendiğini ifade etti.

"BU AŞI ÖMÜR BOYU BAĞIŞIKLIK SAĞLAMIYOR"

Geçen hafta Vektör Bilim Merkezi aşının güvenli olduğunun kanıtlandığını söylemişti. Yapılan açıklamada aşının ömür boyu bağışıklık sağlamadığını, ama yaptıranları en az 6 ay boyunca Covid-19'dan koruyacağını duyurmuştu.