Irak'ta geçen yıldan başlayan gösteriler aralıksız devam ediyor. Son bir haftadır göstericiler ile Mukteda Es-Sadr yanlıları arasında çatışmalar da yaşanıyor. Dün Irak'ta binlerce kadın sokağa çıkarak gösteri yapmış ve Sadr hareketini de protesto etmişti.

Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda toplanan kadınlar, ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak istediklerini ifade etti. "Ne Mukteda ne Hadi, ülkem özgür kalacak" şeklinde slogan atarak Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr ve Şii Bedir Tugayları lideri Hadi el-Amiri'yi protesto eden Iraklı kadınlar, ülkede artık kronikleşen yolsuzluk sorununa da tepki gösterdi. Üniversite öğrencilerinin de destek verdiği Tahrir Meydanı'ndaki gösteride, "canımız ve kanımız Irak'a feda olsun", "bugün gazı (göz yaşartıcı gaz) yarın özgürlüğü tadarız" ve "Hüseyin'e ağlayan milyonlar nerede?" şeklinde sloganlar atıldı.

SADR'IN ÇAĞRISI İLE KADINLAR SOKAĞA ÇIKTI

Bu defa ise Sadr yanlısı kadınlar sokağa çıktı. Irak'ın Başkent'i Bağdat'ın doğusunda Sadr Bölgesinde cuma namazı sonrası toplanan kadınlar, ellerinde Irak bayrakları ve liderleri Sadr'ın posterlerini taşıyarak yürüyüş yaptı. Temsili kefen giyen kadınlar, sık sık "Amerika'ya hayır" sloganları attı ve liderleri Sadr'a bağlılıklarını ifade etti. Bağdat'ta dün de binlerce kadın Tahrir Meydanı'nda toplanarak hükümetteki yolsuzlukları protesto etmiş ve kadınların ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasını istemişti. Tahrir Meydanı'ndaki dünkü gösteride Sadr aleyhinde sloganlar da atılmıştı. Mukteda es-Sadr, bunun üzerine kendisine destek veren kadınlara cuma namazı sonrasında gösteri düzenleme çağrısında bulunmuştu.