Rusya Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Gamaleya Enstütüsü tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının üretimi için üçüncü bir şirketle anlaşıldı.

Rusya Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Gamaleya Enstütüsü tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının üretimi için üçüncü bir şirketle anlaşıldı. Böylelikle Rusya’da virüse karşı aşılanan insan sayısı önemli ölçüde artacak. Sputnik'in haberine göre, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Sputnik V aşısı üretim hakkı medikal üretim şirketi Generium’a da verildi. Daha öncesinde ilacın üretimi, Gamaleya Merkezi bünyesindeki Medgamal şirketine ve Binnofarm firmasına verilmişti. Yeni üretim alanlarının, üretilen aşı miktarını ve buna bağlı olarak, Rusya’da virüse karşı aşılanabilecek insan sayısını önemli ölçüde artıracağı belirtiliyor.

AŞI ÖNCELİKLE SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE ÖĞRETMENLERE UYGULANIYOR

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen ilk Rus aşısı Sputnik V, tescil sonrası 40 bin kişinin katıldığı son aşama testlerinden geçiyor. Testlerin yanı sıra aşı öncelikle risk grupları olarak görülen sağlık çalışanları ve öğretmenlere uygulanıyor.