Davos'ta devam eden 50'nci Dünya Ekonomik Forumu devam ediyor. Dünya'nın önemli liderlerinin de katıldığı forumda önemli mesajlar veriliyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 50'nci Dünya Ekonomik Forumu'nda "NATO'nun Geleceği" başlıklı oturumda IŞİD'le mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Stoltenberg, Ankara’nın F-35 uçakları ile S-400 savunma sistemlerine sahip olmasına yönelik endişelerinin olduğunu ve bu konuda çalışma grubu oluşturulması önerisine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’la konuya dair görüşmeler yürüttüğünü söyledi. Genel Sekreter Stoltenberg, "Biz bu sorunu çözmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

SİBER SALDIRI 5'İNCİ MADDEYİ TETİKLEYEBİLİR

Mevcut teknolojik gelişmelerin savaşın doğasını tam olarak nasıl değiştirdiğini anlamanın güç olduğunu dile getiren Stoltenberg, bu bağlamda NATO'nun üst düzey teknolojiye ciddi yatırım yaptığını vurguladı. Stoltenberg, ittifakın özellikle siber savunmaya büyük önem verdiğine işaret ederek, siber saldırının müttefiklere ortak savunma taahhüt eden 5'inci maddeyi tetikleyebileceğini anımsattı. NATO'nun siber savunma alanında kendini geliştirmeye devam edeceğinin altını çizen Stoltenberg, IŞİD’le mücadelede de siber savunmanın önemli rol oynadığını kaydetti. Stoltenberg, güvenlik sınamalarının öngörülemediği bir dönemde 70 yıldır barışı muhafaza eden NATO'nun daha fazla önem taşıdığını söyledi.