Hama ve Halep'te Suriye ordusuna ait bazı askeri üslere yönelik füze saldırıları gerçekleştirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi çoğunluğu İranlı 26 kişinin öldüğünü öne sürdü. İran’dan ise bu iddiaya yalanlama geldi. Suriye devlet medyası İsrail'i sorumlu tuttu.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]S[/mks_dropcap]uriye Hama'da rejim ve İran Devrim Muhafızlarının bulunduğu tugaya düzenlenen saldırıda mühimmat deposunun isabet alması sonucu şiddetli patlamalar meydan geldi. İlk belirlemelere göre en az 38 kişi öldü 57 kişi yaralandı. Sputnik'e konuşan bir yerel yetkili, "Suriye ordusu 47. Tugay'ın Hama yakınlarındaki silah deposuna saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu kuvvetli patlamalar ve büyük bir yangın meydana geldi" dedi. Suriye resmi haber ajansı da, Hama ve Halep yakınlarında patlama sesinin duyulduğunu bildirdi. Surya televizyon kanalına göre, Suriye ordusuna ait söz konusu mevziler, 'füze saldırısı'yla hedef alındı. "SALDIRI ABD VE İNGİLTERE ÜSLERİNDEN" İDDİASI İsrail merkezli Tishreen gazetesi, saldırıların Ürdün'deki ABD ve İngiltere'ye ait askeri üslerden gerçekleştirildiğini iddia etti. Suriye ordusu, dün gece düzenlenen saldırılarda herhangi bir füzenin 'hava savunma sistemleri' tarafından düşürüldüğü yönünde bir açıklamada bulunmadı.
HAARETZ: SALDIRIDAN İSRAİL SORUMLU OLABİLİR ​İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre ise, saldırıdan İsrail sorumlu olabilir. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman pazar günkü açıklamasında İsrail'in Suriye'de operasyon yürütmeye devam edeceği sinyalini verdiğini hatırlatan Haaretz, Lieberman'ın "Rusya'ya saldırma ya da Suriye'nin içişlerine karışma gibi bir niyetimiz yok. Fakat birileri İsrail'e ve hava güçlerimize saldırmak için füze ateşleyebileceğinin mümkün olabileceğini düşünürse, hiç şüphesiz karşılık vereceğiz. Büyük bir güç kullanarak karşılık vereceğiz" ifadelerini hatırlattı. 'ÜSLER İRAN DESTİKLİ GÜÇLER TARAFINDAN KULLANILIYORDU' Reuters'a konuşan Hama sakinleri, saldırının hedefindeki üslerin İran destekli güçler tarafından kullanıldığını söyledi. 2.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME NEDEN OLDU Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin bildirdiğine göre, patlamalar nedeniyle bölgede 2.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.