Özellikle gençler arasında popüler olan TikTok için Trump, ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu söyleyerek, şirketin kullanıcı verilerini Çin’e verdiği iddiasında bulunmuştu. TikTok cevap verdi.

Trump, TikTok’u yasaklamak için yeni bir kararname imzalayacağını ya da acil durum yetkilerini kullanacağını söyledi ve “O yetkiye sahibim” şeklinde açıklamalarda bulundu. Sputnik'in haberine göre TikTok'un ABD'deki CEO'su Vanessa Pappas, ABD'li kullanıcılara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, şirketin daha uzun zaman boyunca ABD'de kalma niyetinde olduğunu söyledi.

ABD'LİLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

TikTok'un ABD'deki CEO'su Vanessa Pappas, ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditlerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. https://twitter.com/tiktok_us/status/1289565422350553091?s=20 Pappas, şirketin Twitter hesabından yaptığı video açıklamasında, "Her gün TikTok kullanarak günlük yaşantımıza yaratıcılık ve neşe katan milyonlarca Amerikalıya, teşekkürler, demek istiyorum. Sizin sayısız desteğini duyduk ve teşekkür etmek istiyoruz. Hiçbir yere gitme niyetinde değiliz… Daha uzun zaman için buradayız" ifadelerini kullandı.

"ABD'DEKİ KULLANICI VERİLERİ GÜVENDE"

Ayrıca TechCrunch portalının aktardığına göre, bir TikTok temsilcisi, ABD’deki kullanıcı verilerinin güvenle depolandığını kaydetti. TikTok temsilcisi, "100 milyon Amerikalı, özellikle pandemi sırasında eğlence ve iletişim için TikTok kullanıyor. TikTok US kullanıcı verileri, çalışanlar için sıkı erişim kontrolü altında korunuyor. TikTok’un en büyük yatırımcıları ABD’den. Kullanıcılarımızın gizliliğini ve güvenliğini korumaya kararlıyız" diye konuştu.