Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkerin başında ABD geliyor. ABD Başkanı Donald Trump, acil durum tıbbi koruyucu ekipman stoklarının neredeyse bittiğini duyurdu.

ABD'de yaşanan tıbbi ekipman kıtlığını ilk olarak The Washington Post gazetesi duyurmuştu. Gazetenin haberinde koruyucu maskelerin, eldivenlerin ve diğer tıbbi ekipmanların bitmek üzere olduğunu yazmıştı.

TRUMP KORONAVİRÜS SALGINI ÖNLEMLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Dün akşam Beyaz Saray'da konuşan ABD Başkanı Donald Trump, bu iddiayı doğrulayarak, ekipmanların kullanılmaya hazır hâle geldiği anda hiç bekletilmeden direkt olarak hastanelere gönderildiğini belirtti. ABD lideri, eyalet yönetimlerine çağrıda bulunarak maske yapımı için yerel üreticilerle "bir anlaşma yapma" çağrısında bulundu. Trump, "Şu anda bazı şeyler ithal ediyoruz. İhtiyaç duyduğumuz solunum cihazlarından yaklaşık 10 bin tane var. Bu kulağa çok gibi gelebilir ama değil" diye devam etti ve 'Ulusal Muhafızlar'a ihtiyaç duyulduğunda hastaneye sağlık malzemesi taşıma hakkı verildiğini' duyurdu.

ABD EN FAZLA VAKA OLAN ÜLKE

ABD, şu anda dünyada en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülke konumunda. Ülkede 216.000'den fazla vaka tespit edildi ve ölümler 5000'i aştı. Basın toplantısının dikkat çeken yanlarından biri, Trump ile podyuma çıkanlardı. Düzenlenenin bir 'koronavirüs'le Mücadele Görev Gücü brifingi' olmasına rağmen Trump sahneye Adalet Bakanı William Barr ve hükümetin en yüksek rütbeli savunma yetkilileriyle çıktı. Sahnedekilerin birbirlerine 1.5 metre mesafe koymaması dikkat çekti.

240.000 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR UYARISI

Ülkesi, dün uzmanlar tarafından yapılan, "240.000 kişi ölebilir" açıklamasını hazmetmeye çalışırken Trump, konuşmasının bir bölümünü Venezüella'ya ayırdı. 'Uyuşturucu kartellerinden' bahsede Trump, Venezüella'ya ABD Donanması'ndan gemiler gönderileceğini belirtti. Trump, "Hükümetler ve ülkeler koronavirüs'e yoğunlaşırken, kartellerin, suçluların ve teröristlerin bu durumdan faydalanmaya çalışma riski artıyor. Buna izin vermemeliyiz" dedi.