ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs nedeniyle ülkede yaşanması muhtemel ölüm sayısını 60-65 bin arasında beklediklerini açıkladı. Trump, alınan önlemlerin başarılı olması sonucunda beklentinin 100 binden bu seviyeye düşürüldüğünü söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülke genelinde salgın nedeniyle yaşanabilecek ölüm tahminlerini 100 bin düzeyinden 60-65 bin düzeyine çektiklerini duyurdu.

SOLUNUM CİHAZI KRALLIĞI KURDUK

Trump, Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Salgına yönelik önlemlerde oldukça iyi olduklarını belirten Trump, "Şu anda solunum cihazı krallığı kurduk, yüz binlercesi üretim aşamasında. Bunlara bizim ihtiyacımız yok. Bugün Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ile görüştüm. Onlara solunum cihazı yardımı yapacağımızı söyledim. Başka ülkelere de bu konuda yardım yapacağız" dedi.

"BEKLENTİMİZ 60 BİNE DÜŞTÜ"

Salgının ABD'de düşüşe geçtiğini savunan Trump, ""Aldığımız önlemlerle belki de milyonlarca hayat kurtardık. Yakın zamana kadar virüs nedeniyle 100 ila 240 bin kişinin ölmesi bekleniyordu. Ancak artık 100 binin altında ölüm olacağını düşünüyoruz. 60 ila 65 bin ölümün yaşanacağı bir döneme doğru gidiyoruz" dedi.