ABD Başkanı Trump, verdiği röportajda Türkiye'ye Kürtler'le anlaşma imzalamaları gerektiğini söylediğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, "Türkiye ile Kürtler arasında yeni bir anlaşma" olarak lanse edilen sözleriyle "Barış Pınarı Harekâtı"na dair imzalanan ABD-Türkiye mutabakatını kastettiği anlaşıldı. ABD Başkanı Donald Trump, Fox News sunucusu Bill Hemmer'a başta dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını olmak üzere bir dizi gündem başlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TRUMP: ERDOĞAN ÜLKESİNİ SEVEN BİR ADAM

MA'nın haberine göre Covid-19 salgını ile ilgili değerlendirmesi sırasında birden Türkiye ile Demokratik Suriye Güçleri’nden (QSD) bahsetmeye başlayan Trump, Suriye konusunda Türkiye ile "Barış Pınarı Harekatı" dönemindeki ilişkileri üzerinde durdu. Trump, röportajın bir kısmında Türkiye'den "Bana bir iyilik yapın. Kürtlerle anlaşma imzalayın, barışın" talebinde bulunduğunu belirtti. Trump, "Türkiye'ye Kürtler ile bir anlaşma imzalamalarını söyledim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesini seven bir adam ve onunla aramızdaki ilişki gayet iyi. 'Bir anlaşma imzalayın' dedim ama ne Erdoğan ne de Kürtler buna yanaştı. Daha sonra çatışmaya başladılar, başka ülkeler dahil oldu. Sonra (Türkiye-ABD mutabakatı) anlaşma imzaladık" diye konuştu.

17 EKİM'DE ABD HEYETİ TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik başlattığı “Barış Pınarı Harekâtı”nın dokuzuncu gününde Başkan Yardımcısı Mike Pence öncülüğündeki ABD heyeti 17 Ekim'de Ankara'ya gelmiş ve yapılan görüşmeler sonucu 13 maddelik mutabakat imzalanmıştı.