ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye de yaptırım içeren 2021 savunma bütçe yasa tasarısını veto etti.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce 'veto edeceğini' açıkladığı, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı veto etti. Trump, Kongreye gönderdiği notta, Senato ve Temsilciler Meclisinde kabul edildikten sonra onayına sunulan NDAA'yı veto ettiğini bildirdi.

"BU YASA TASARISI ÇİN VE RUSYA'YA BİR HEDİYEDİR"

Sputnik'in haberine göre Trump, "Ne yazık ki, bu tasarı, kritik ulusal güvenlik konularını kapsamaktan yoksundur ve benim, Amerika'yı öncelediğim ulusal güvenlik ve dış politika eylemlerim ile çelişmektedir. Bu yasa tasarısı, Çin ve Rusya'ya bir hediyedir" ifadelerini kullandı. Temsilciler Meclisi ve Senatodan 3'te 2'den büyük oy çokluğuyla geçen tasarı, tekrar Kongreye dönecek ve aynı çoğunluğu yakalarsa Trump'ın vetosu geçersiz kılınabilecek.

NE OLMUŞTU?

ABD’den Türkiye’ye S-400 faturası: CAATSA yaptırımlarını açıkladı. Türkiye’nin Rusya’dan s-400 hava savunma sistemi almasıyla ABD ve NATO’yla başlayan gerilim ABD’nin bir süredir hazırlıklarını yaptığı CAATSA yaptırımlarını açıklamasıyla yeni bir evreye girdi. Türk Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak “uygun görülen şekilde mukabelede bulunulacağı”nı duyurmuştu.