ABD Başkanı Donald Trump, Avustralyalı bir grup hukuk profesörü tarafından üçüncü defa Nobel Barış Ödülü için aday gösterildi.

Avustralyalı bir grup hukuk profesörü, ABD Başkanı Donald Trump'ı Nobel Barış Ödülü için aday gösterdi. Bu başvuru ile Trump Nobel için üçüncü defa aday gösterilmiş oldu. Dış politikada 'Trump doktrini' olarak adlandırılmaya başlanan yaklaşımları nedeniyle aday gösterilen Trump'ın özellikle Orta Doğu'da İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında tarihi bir yakınlaşma sağlaması adaylığında önemli rol oynadı.

"DİĞER POLİTİKACILARDA OLMAYAN İKİ ÖZELLİK" İDDİASI

Euronews'in aktardığı habere göre, Avustralyalı profesörlerden biri olan David Flint yaptığı açıklamada, Trump'ın diğer politikacılarda olmayan "sağduyu ve Batı işbirliğini gözeten bir ulusal çıkar düşkünlüğü" özellikleri sayesinde olmayacak şeyleri başardığını ileri sürdü. ABD'yi sonu gelmeyen savaşlar içerisinde tutmamak, bazı çatışma alanlarından çekilmek ve bunun yerine farklı enstrümanlar kullanmayı tercih etmek Trump doktrininin temelleri olarak görülüyor. Geleneksel olmayan yöntemler üzerinden beklenmedik bir ortam yaratmayı başardığı iddia edilen Trump'ın bu nedenle Nobel Barış Ödülü'nü de hak ettiği düşünülüyor. Özellikle Kuzey Kore'de bu şekilde önemli gelişmeler yaşandığı kaydediliyor.