ABD Başkanı Trump, TikTok'un ABD'li bir şirkete satılmaması durumunda ABD'de yasaklanacağını açıklamıştı. Trump'ın bu kararına ilk tepki Rusya'dan geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya uygulaması TikTok' yasaklamaya ilişkin kararnamesi hakkında ilgili kararına ilişkin "ABD yetkililerinin eylemleri, serbest piyasa ekonomisinin temel ilkelerine aykırıdır ve DTÖ kurallarını ihlal ediyor" ifadesini kullandı.

"BU SERBEST PİYASA KARARLARINA AYKIRIDIR"

T 24'ün haberine göre Zaharova'nın Rusya Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: *ABD yetkililerinin eylemleri, serbest piyasa ekonomisinin temel ilkelerine aykırıdır ve DTÖ kurallarını ihlal ediyor. Washington'un Çinli bir rakibin kollarını bükerek, onu ulusal güvenliği sağlama amacıyla absorbe etmeyi haklı gösterme çabaları özellikle alaycıdır. *Amerikan tarafının en büyük sosyal ağlardan biri olan Tiktok’a karşı makul olmayan sert kısıtlayıcı eylemleriyle, Washington’un her türlü bilginin serbest ve geniş bir şekilde dağıtılması, kaynakların özgürce seçilmesi ve bu alandaki işbirliğinin teşvik edilmesi gibi uluslararası taahhütlerinin geniş bir yelpazesini ihlal ettiğini görüyoruz.

TRUMP, TİKTOK'UN ABD'Lİ ŞİRKETLERE SATILMASINI İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’li kişi veya kuruluşların Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat ile herhangi bir iş yapmasını yasaklamaya yönelik 2 kararname imzalamıştı. Trump, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok’un ABD kolunu alması gerektiğini de belirtmişti.