New York Valisi'nin koronavirüs tedavisi için "30 bin suni solunum cihazına ihtiyacım var; ölecek 26 bin kişiyi siz belirleyin çünkü 400 tane gönderiyorsunuz'' sözlerine karşılık ABD Başkanı Donald Trump, "Daha yeni 4 bin solunum cihazı gönderdim!" dedi.

ABD'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinden en çok etkilenen yer olan New York eyaletinin valisi Andrew M. Cuomo'nun eleştirisine Twitter'dan yanıt verdi.

CUOMO İSYAN ETTİ

Cuomo, Trump'a yönelik "Federal Acil Yönetim Kurumu, 400 suni solunum cihazı gönderiyor. 30 bine ihtiyacım varken 400 tane ile ne yapabilirim? Bu durumda ölecek 26 bin kişiyi siz belirleyin, çünkü sadece 400 suni solunum cihazı gönderiyorsunuz" demişti. Bugün, Trump ise şunları söyledi:  "New York şehri ve eyaletine yardım etmek için çok sıkı çalışıyorum. Hem belediye başkanı hem de valiyle muhatap olarak onlar için muazzam boyutta üretim halindeyim, yeni dört tıp merkezi, dört yeni hastane dahil. Cuomo'dan hoşlanmadığım için (ki hoşlanıyorum) onlara yardım etmediğim, yalan haber. Daha yeni 4 bin solunum cihazı gönderdim!"