Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) uyuşturucu satıcılarının salgını fırsat bilerek, kargo ve yemek teslimatı süsü vererek uyuşturucu taşıdığını ortaya çıkardı.

Interpol, pek çok ülkede karantina kurallarını kullanarak uyuşturucu teslimatı yapıldığını ortaya çıkardı

PAKET SERVİSİN ARTIŞI FIRSAT BİLİNDİ

Salgın nedeniyle çoğu insanın evde vakit geçirmesi evlere giden paket servisini anormal ölçüde artırdı. Takibi oldukça zor olan bu artış, uyuşturucu satıcıları tarafından pek çok ülkede fırsata çevrildi.

UYUŞTURUCU TÜKETİMİNDE PATLAMA YAŞANDI

Malezya, İngiltere, İrlanda, İspanya gibi ülkelerde, polis ekipleri kargocu veya yemek teslimatçısı kılığında bir çok torbacıyı gözaltına aldı. Interpol tarafından yapılan araştırmaya göre pek çok ülkede bu yöntemle uyuşturucu satışında patlama yaşandı.

PİZZA İÇİNDE SİLAH VE KOKAİN

Yasa dışı pek çok teslimatın bu süreçte arttığı belirtilen raporda, İrlanda'da yaşanan bir olaya da yer verildi. Pizzacı kılığındaki bir kişinin gözaltına alınması üzerine pizza kutusundan kokain ve silah ele geçirildi. Kuryenin bağlantılarına ulaşılması sonucunda bir süredir ülkede silah ve uyuşturucu ticaretinin bu yolla yapıldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde salgın nedeniyle canlanan tabut ticaretinin de uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldığı ve tabutlar dolusu kokainin Avrupa'ya sokulduğu ortaya çıkmıştı.