Güney Kore’de koronavirüs vaka sayılarının fazla artış göstermesi nedeniyle başkent Seul’ün bulunduğu bölgede tüm okullar kapandı. Ayrıca tüm toplantılar, kiliseler ayinleri yasaklandı; gece kulüpleri ve tüm eğlence mekanları, büfeler ve siber kafeler de kapatıldı.

Güney Kore’de, son 12 gündür yeni vakaların üç haneli sayılarla ifade edilmeye başlaması üzerine önlemler artırıldı. Eğitim Bakanı Yoo Eun-hae; başkent Seul’ün bulunduğu bölgede anaokulları, ilk ve orta dereceli okullarla liselerin kapatıldığını, eğitimin internet üzerinden devam edeceğini duyurdu.

ÜNİVERSİTE SINAVLARINA GİRECEK OLANLAR UYGULAMADAN MUAF

Sadece üniversite sınavlarına girecek son sınıf öğrencilerinin uygulamadan muaf tutulacağı açıklandı. Kısıtlamanın en az 11 Eylül’e kadar devam edeceği belirtildi. Yoo, son iki haftada en az 193 öğrenci ve öğretmenin koronavirüse yakalandığını söyledi.

TÜM TOPLANTILAR YASAKLANDI

Mart başından beri en yüksek vaka sayısının açıklanması üzerinde ülke çapında sıkı önlemler yürürlüğe konuldu. Bu kapsamda tüm toplantılar, kiliseler ayinleri yasaklandı, gece kulüpleri ve tüm eğlence mekanları, büfeler ve siber kafeler kapatıldı, ayrıca tüm profesyonel spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. Yeni salgının kaynağı ise önlemlere muhalefet eden bir Protestan kilisesi olarak görülüyor.