Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki gerilim nedeniyle Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etti.

Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki gerilim nedeniyle Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etti. Atina, Oruç Reis'i Yunanistan'a ait deniz alanında 'yasadışı' faaliyette bulunmakla suçladı. Atina, Türkiye’nin eylemlerinin ‘tüm bölgenin güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu’ savundu.

DURUMU YASADIŞI OLARAK NİTELENDİRDİ

Sputnik'te yer alan habere göre, Yunan Radyo Televizyonu’nun (ERT) aktardığına göre, Yunanistan’ın BM Daimi Temsilcisi Maria Theofili BM’ye yazdığı iki sayfalık mektupta, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Yunanistan’a ait deniz alanında bulunduğunu belirtip bu durumu ‘yasadışı’ olarak nitelendirdi. Theofili, Türkiye’nin eylemlerinin ‘tüm bölgenin güvenliğine tehdit oluşturduğu için yanıtsız kalamayacağını’ belirtti.

"REDDETMEK İÇİN BAHANE"

Atina’nın Kahire ile vardığı deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasına dikkat çeken Yunan diplomat, bu anlaşmanın Ankara tarafından Atina ile planlanan görüşmeleri reddetmek için bahane olarak kullanıldığını savundu. Theofili, Mısır ile yapılan anlaşmanın, gelecekte “potansiyel olarak ilgi duyan komşu ülkelerle” görüşme fırsatını vereceğini belirtti.