TechCrunch, pazar araştırma şirketi Sensor Tower'ın dünya çapındaki indirme analizlerine dayanarak, platformun kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un tutuklanmasının ardından Telegram mesajlaşma uygulamasının küresel popülaritesinin arttığını bildirdi.

Telegram'ın iOS platformunda dünya genelindeki indirme sayısının 26 Ağustos'ta bir önceki güne göre %4 arttığı bildirildi. Durov'un cumartesi günü gözaltına alındığı Fransa'da mesajlaşma uygulaması sosyal ağ kategorisinde bir numaraya oturdu ve genel olarak en çok indirilen üçüncü uygulama oldu.

ABD'de Telegram, oyunların hariç tutulduğu en iyi uygulamalar listesinde ikinci sıraya yükseldi, ardından üçüncü sıraya geriledi.

Teknoloji haber kuruluşu, Apple'ın App Store sıralamalarının uygulama yükleme sayısı ve indirme hızı gibi ölçütlerin bir kombinasyonunu yansıttığını belirtti.

Uygulama istihbarat şirketi Appfigures'ın TechCrunch'ta yer alan haberine göre, Telegram, ABD App Store'daki sosyal ağ listelerinde pazartesi günü TSİ 03.00'e kadar ikinci sıraya yerleşmedi. Bu da uygulamanın yakaladığı ivmenin ancak şimdi başladığı, ancak kısa ömürlü olabileceği anlamına geliyor.

Fransız savcılar Durov'a yönelik olası suçlamaları açıkladı

Rus girişimci Cumartesi günü Paris-Le Bourget Havaalanı'na vardığında tutuklandı. Bir Fransız yargıç Durov'un gözaltı süresini iki kez uzattı ve Paris Başsavcılığı, Durov'un isimsiz bir kişiye karşı yürütülen kapsamlı bir ceza soruşturmasının parçası olarak tutuklandığını belirtti.

Savcılara göre, Fransa, BAE ve St. Kitts ve Nevis vatandaşlığı da bulunan 39 yaşındaki Rus vatandaşı, uyuşturucu ticareti ve kara para aklamaya ortaklıktan, çocuk pornosunun dağıtımını kolaylaştırmaya kadar uzanan suçlamalarla karşı karşıya kalabilir.

Yetkililerin, Durov'un yetersiz denetim nedeniyle sosyal medya uygulaması üzerinden işlendiği iddia edilen bir dizi suçta parmağı olduğuna inandığı belirtiliyor.

Yaklaşık 1 milyar aktif aylık kullanıcısı olan Telegram, Durov ve kardeşi tarafından 2013 yılında Rusya'da kuruldu. Girişimci, 2010'ların ortalarında ülkeyi terk etti ve Dubai'ye yerleşti. 2021'de Fransız vatandaşlığı aldı.