Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TRT Spor’da katıldığı programda sezonu değerlendirdi. Özbek, "Çok zorlu bir sezon geçti. Yarış iki takım arasında geçti, daha keyifli olabilirdi. Taraftarımız her zaman yanımızdaydı, başarılı bir sezon geçirdik. Önümüzdeki sezon daha da iyi olacağız" dedi.

Özbek, Erden Timur'un ailevi ve iş problemleri nedeniyle görevine devam etmeyeceğini açıkladı. "Erden'i göreve ben getirdim. Galatasaray'ın etik değerleri 500 yıldan geliyor. Eleştirilere alışmak lazım. Erden genç ve hassas bir kardeşim, eleştirilerden çok etkilendi" ifadelerini kullandı.

Özbek, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şampiyon kadrodan kimseyi satmayı planlamıyoruz. 3-4 takviye yapacağız. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak" dedi. Ayrıca, Florya projesiyle Bankalar Birliği’nden çıkacaklarını ve Kemerburgaz'daki imkanların daha fazla olduğunu söyledi.

“MESELA NİYE MOURİNHO?”

Özbek, İsmail Kartal'ın 99 puan toplamasına rağmen görevden alınmasını eleştirerek, "Mourinho'yu getirmenin amacı nedir? Başarılı bir hocayı değiştiriyorsun, bu sorgulanmalı" dedi. Özbek şunları dile getirdi:

“Galatasaray’ın ne yaptığı belli. Diğer hoca transferlerini değerlendirmek lazım. Mesela niye Mourinho? İsmail Kartal 99 puan topladı. 99 puan toplayan hocayı değiştiriyorsun. Sezon başında böyle bir şey konuşulsa, yani 99 puan alacağı söylense ne derdiniz? Başarılı derdiniz. Bu yönüyle değerlendirmek lazım. Bu yapılanların amacını sorgulamak lazım. Çok başarılı bir hoca 99 puan almış ama başka birisini getiriyorsun. İrdelenmesi gereken konu bunlar.”