Akademik yılı açılışına beklenenin üzerinden bürokrat, öğretim üyesi,siyasetçinin katılım göstermesiyle birlikte salonda bulunan öğrenciler dışarı çıkartılmalarıyla ilgili olarak; 
  “Zaten bizleri dolgu malzemesi olarak çağırmışlardı. Onların beklediği kitle gelince b.izleri dışarı davet ettiler.Bizi ilgilendiren de bir şey yoktu içeride” diyerek tepkilerini ortaya koydular.. 

Haber: Ahmet ÜNSAL/Manisa


Türkiye’de YÖK’ün eğitim öğretim programı çerçevesinde ülke genelindeki tüm üniversiteler 2023-2024 Eğitim Öğretim Akademik yıl açılışlarını Ekim ayı başında gerçekleştirirken bu yıl 31. Kez eğitim öğretim yılına başlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Akademik yıl açılışını eğitim öğretimin tamda ortasında hem de öğrencilerin salonda dışarı çıkarılmasıyla birlikte gerçekleştirildi.

cbü1


  Akademik yıl açılışına katılan Rektör başta olmak üzere, Manisa Valisi Enver Ünlü,Ak Parti Manisa Milletvekili Ak Parti Grup Başkan Vekili sanatçı yönüyle de bilinen Bahadır Yenişehirliğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Tarım ve Orman eski Bakanı  ve CBÜ Öğretim üyesi Doç.Dr.Bekir Pakdemirli yaptıkları konuşmalarından Gençlerin geleceğine yönelik sözcüklere değinirken salonda öğrencilerin salonun dışına çıkartılması yer almaması hangi öğrenci kitlesine seslendikleri ise merak konusu haline geldi.

“MADEM Kİ SALON DOLACAKTI BİZLERİ NEDEN ORAYA ÇAĞIRIP DOLGU MALZEMESİ OLARAK KULLANDILAR”

 Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki salonda çıkan öğrencilerin bir kısmı okullarına dönüş yaparken bazıları da dışarıda ki anfilerde oturmayı yeğledi. Akademik yılı açılışına beklenenin üzerinden bürokrat, öğretim üyesi,siyasetçinin katılım göstermesiyle birlikte salonda bulunan öğrenciler dışarı çıkartılmalarıyla ilgili olarak;  “Zaten bizleri dolgu malzemesi olarak çağırmışlardı.Onların beklediği kitle gelince b.izleri dışarı davet ettiler.Bizi ilgilendiren de bir şey yoktu içeride.Kaldı ki üniversitemizde eğitim öğretim aylar önce başladı eğitim öğretim tam ortasına geldiğimiz ve sınavlarımızın yapıldığı ortamda Akademik yılı açılışı yapılıyor.Üstelik bizlerden yoksun şekilde.Bizler kaç yıldır bu üniversite okuyoruz ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya bırakıldık.Salt birilerine yaranmak adına eğitimin tamda ortasına gelinmiş iken böyle bir yol izlenmemeli idi.Madem ki salon dolacak tı bizleri neden oraya çağırıp dolgu malzemesi olarak kullandılar” diyerek tepkilerini ortaya koydular.. 

cbü2

 Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yılı açılış töreni yapıldı.
   
ÖĞRENCİLER DIŞARI ŞEHRİN VİP EKİBİ İÇERİ ALINDI

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki açılış törenine Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, kaymakamlar, oda başkanları, akademik ve idari personel, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

cbü4

REKTÖR KİBAR’IN ÜNİVERSİTENİN 46 BEN ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ÖVÜNÜRKEN ÖĞRENCİLERE DEĞER VERDEN O SÖZLERİ ÖĞRENCİLER İŞİTEMEDİ

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Ege Bölgesi’nin en büyük 3’üncü üniversitesi olduklarını ve 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 uygulama ve araştırma hastanesi, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü ve 32 uygulama araştırma merkezi ile hizmet verdiklerini söyledi. Prof.Dr. Kibar,   “46 bin’in üzerindeki öğrencimiz için 4500 civarında akademik ve idari personelimiz ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılında hedeflerimizi Türkiye yüzyılı vizyonuna yakışır şekilde belirledik. En büyük hedefimiz Manisa CBÜ’yü her alanda lider ve marka olan bir üniversite haline getirmektir. Güçlü akademik ve idari kadromuzun yanı sıra öğrencilerimiz ile Manisa’nın gücü sayesinde bunu başaracağız. Cumhuriyetin değerlerine bağlı, milli manevi değerleri önemseyen ve savunan, kökleriyle irtibatı kuvvetli, idealleri olan bireyler yetiştirme çabamıza sizlerin sayesinde ulaşacağız. Bugüne kadar 166 bin mezun veren üniversitemizde şu anda 50 bine yakın öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrencilerim uygulama derslerinin yanında iş yerinde çalışma şansı buluyor, iş hayatına daha güçlü şekilde hazırlanmaktadır” diye konuştu. 


ÖĞRENCİLER SALON DIŞINA DAVET EDİLDİKLERİ İÇİN ÜNİVERSİTENİN HEDEFLERİNİ DUYMAKTAN MAHRUM BIRAKILDI

Rana Kibar, donanımlı öğrencilerin yetiştirilmesi için kulüp ve topluluklara önem verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Kibar,  “Başta mühendis adaylarımız olmak üzere tüm öğrencilerimize hizmet verecek olan laboratuar kurulacak. Bu laboratuar sayesinde yerli ve milli projelerde yer alacak öğrencilerimiz üniversiteden yetişmiş olarak mezun olacak. Manisa CBÜ Manisa’ya hizmeti misyon edinmiş bir üniversitedir. Manisa’nın sanayisi, kamu kurumları, yerel toplulukları, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ülkemizin kalkınma planına uygun şekilde araştırma ve inovasyon projelerini desteklemek hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi. 

cbü5
   MCBÜ Hafsa Sultan Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin her geçen gün hasta potansiyelinin arttığını kaydeden Rektör Kibar, fiziki şartları iyileştirmek için çalıştıklarını açıkladı. 

ESKİ BAKAN ÜNİVERSİTENİN YENİ ÖĞRETİM ÜYESİ PAKDEMİRLİ’DE “SİZ ÖĞRENCİLERLE BİLGİLERİMİ PAYLAŞMAKTAN GURUR DUYACAĞIM” DEDİĞİNDE DE ÖĞRENCİLER YENİ SALONDA YOKTU 

Tarım ve Orman Bakanı eski Bakanı Bekir Pakdemirli de, üniversitenin akademik yıl açılış töreninde konuşma yaptı. Pakdemirli,   “İyi nesiller yetiştirmek hepimizin görevi. Ülkemiz gerçekten bir yarışın içinde. Son 50 senede ekonomik büyüklük olarak 15-25’inci sıralardayız. Bir yarış var. Yarışı kazanmak için bilgi toplumu olmamız lazım. Son 10 yılda belli bir yere geldik, orta gelir tuzağındayız.  Bu tuzaktan çıkmamız lazım. Eğitim seviyemizi ileriyle doğru çekmediğimiz sürece ilk 10’a girme şansımız zordur” dedi.  

MHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ERGÜN’ÜN ÜCRETSİZ OTOBÜS MÜJDESİNİ SADECE ÖĞRETİM ÜYELERİ DUYDU 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öğrencilerin ülkenin geleceği için önemine dikkat çekti. Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi olarak üniversite ile her zaman iş birliği içinde olduklarını ifade etti. Ergün, “Manisa gelişen, büyüyen ülkemizin önemli şehirlerinden biridir. Üniversitemiz de önemli bir vizyona sahiptir. Eğitime önem veren geleceğe yönelik gayreti olan bir şehiriz. Eğitim öğretim dönemi boyunca Muradiye mahallesindeki yurt ile üniversite içindeki fakülteler arasında ücretsiz ring servisi hizmeti başlatıyoruz. Ayrıca Muradiye kampusunde ve Muradiye öğrenci yurtlarının etrafında çevre düzenlemesi yapmaktayız. Bizler gençlerimiz için varız” dedi. 

AKP GRUP BAŞKAN VEKİLİ VE TAHSİN PAŞA YENİŞEHİRLİOĞLU’NUN “ÖĞRENCİLERİMİZİN HER BİRİ MEDENİYET MEŞALESİDİR.”
SÖZLERİNİNDEN YOKSUN KALDILAR 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, üniversitelerin meslek kazandırmanın yanı sıra öğrencilerinin kendini geliştirmelerini sağlayan evrensel kurumlar olduğunu ifade etti. Yenişehirlioğlu, “Sosyal ve beşeri kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler rekabetin itici gücünü oluşturur. Üniversitenin esas işlevi kültür aktarımına öncülük etmek, fikirler sistemini inşa etmek, toplumun seviyesini yükseltmektir. Üniversiteler toplumun ve hayatın tam merkezinde konumlanmıştır. Bilim alanında ileride olan asırların insanlık tarihine damga vurduğumuz dönemlerle aynı olması tesadüf değildir. Akademisyenler ülkemizin aydınlık yüzleridir, Türkiye yüzyılının güçlü mimarlarıdır. Öğrencilerimizin her biri medeniyet meşalesidir. Bugün dünyada söz sahibi olan, politikalara yöne veren ülkelerin en büyük özelliği nitelikli insan gücüne sahip olmalarıdır. Bu sebeple bilgi seviyemizi artırmak için düşünen, araştıran, sorgulayan, milli değerlere sahip çıkan, özgüveni yerinde bireyler olarak kendinizi yetiştirme sorumluluğunu hissetme mecburiyetindesiniz. Türkiye’nin bekası, mutluluğu, refahı için gece gündüz demeden çalışan, sizlere güvenen bireyler olarak kıvanç doluyuz. Sizler çalışıp azmettiğiniz, umutlarınızı ve geleceğimizi yeşerttiğiniz sürece bu vatan payidar olacaktır. Hocalarımız bu üniversitenin temel taşlarıdır. Eğitim alanında da Manisa’yı devrim niteliğindeki projelerle buluşturduk. Eğitim reformlarına yenilerini ekledik. Binası ve personel altyapısı tamamlanan onkoloji hastanesinin açılışı yakın bir zamanda gerçekleşecek. 2012 yılında kuruluş kararı alınan diş hekimliği fakültesinin inşası yönünde çalışmalar devam ediyor. Manisa sanayi, tarım ve hayvancılık noktasında öncü şehirdir. Tarımı daha da büyüterek sürdürmek zorundayız. Bu noktada ziraat fakültesi ihtiyacımızı tespit ettik, inşallah yakın zamanda ziraat fakültemizin müjdesini sizlerle paylaşmak isterim” diye konuştu. 

VALİ ÜNLÜ’DE ÖĞRENCİSİZ KİTLEYE SESLENMEK ZORUNDA KALDI 

Manisa Valisi Enver Ünlü de, açılış töreninde konuşma yaptı. Vali Ünlü, akademik personele ve öğrencilere seslendi. Dünyada yaşanan iklim değişikliğinin, afetlerin öncelikli gündem olması gerektiğini ifade eden Vali Ünlü, “Üniversitemizin bu alanda kılavuz olma görevini yerine getireceğini, ülkemizin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek için çalışacağına inancımız tamdır. Manisa CBÜ eğitimdeki kalite anlayışını yansıtmaktadır. Üniversitemizin ulusal ve uluslararasında kalite anlayışını sürdüreceğinden şüphemiz yoktur. Gençlerimiz gece gündüz demeden çok çalışın. Sizlere inanıyoruz, güvenimiz var. Milletimiz, devletimiz tüm imkanlarını sizler için seferber ediyor” dedi. 
Konuşmaların ardından üniversitenin öğretim üyelerine makale performans ödülleri verildi.