Haber: Hülya Kılınç

TÜM BU YAŞANANLAR EĞİTİM POLİTİKALARININ SONUCUDUR 


Demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği eylemde basın açıklamasını Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Ramazan okudu. Ramazan, İstanbul'da özel bir okulda görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan'ın bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybettiğine değinerek, şiddetin, evde, sokakta, iş yerlerinde ve toplumun her yanında artarak devam etmesine dikkat çekti. 


Okulların şiddet haberleri ile sık sık gündeme gelmesinde  başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu olduğunu kaydeden Ramazan şöyle devam etti “Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen, eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez. Bugün bir eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi, ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir. Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle dün 40 yılını çocukların eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımız artık yok. Bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yap boz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak  öğretmenimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Eğitim emekçilerinin, başta MEB olmak üzere eğitim sendikalarının ve tüm toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı olmalıdır.


BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI 


Eğitim emekçilerine yönelik şiddet konusunda Eğitim Sen olarak başta eğitim sendikaları olmak üzere, tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.
 Bugün iş yerlerinde siyah kurdele/kokart takıp giderek tepkimizi dile getiren metnimizi okuduk,
Genel başkanımız aracılığıyla diğer sendikaların başkanlarını arayarak ortaklaşma davetinde bulunduk,
Bugün İstanbul’da düzenlenecek cenaze törenine MYK düzeyinde ve İstanbul şubelerimiz kitlesel katılım sağlayacaktır, 
 Perşembe günü mecliste partiler ziyaret edilerek basın toplantısı yapılacaktır.
 Cuma günü ise 1 gün iş bırakarak eğitimde yaşanan şiddeti ve alınmayan önlemleri protesto edeceğiz.
 Eğitim Sen olarak İbrahim Oktugan öğretmenimizin ailesi başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza ve eğitim camiasına başsağlığı diliyor, okullarda yaşanan şiddetin sona ermesini ve can güvenliğimizin sağlanmasını talep ediyoruz.”