GÜNDEM

EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk: Bir barış bir de kayyım olmaz!

EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk Mersin’de DEM Partili Akdeniz Belediyesine kayyım atanması üzerine düzenlenen basın açıklamasında konuşma yaptı. Öztürk, hükümete tutarlı olma çağrısında bulunarak “Bir barış bir de kayyım olmaz, tutarlı olun, tutarlı!” dedi. Dünyanın hiçbir yerinde resmi kurumların onayını alarak seçilmiş bir belediye başkanının görevden alınıp kayyım atanamayacağını vurgulayan Öztürk, bunun dünyada görülmemiş bir hukuksuzluk olduğunu ve kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Abone Ol

“Ülkemizde ve dünyamızda barış olsun derken bir yandan da kayyım atayan anlayışa sesleniyorum: Tutarlı olun, tutarlı!” diyerek siyasi iktidara seslenen Hakan Öztürk, dünyanın hiçbir yerinde bir barış bir de kayyım olmayacağını ifade etti. Kürt halkının, tokalaşmadan sonra kayyımlar atanmasına rağmen demokrasi olması, barış olması, eşitlik olması ve buna bağlı olarak kardeşlik olmasını dile getirdiğinin altını çizen Öztürk, bu açıdan bu halkın kıymetinin bilinmesi gerektiğini de belirtti.

Seçim var denildiğini, tarihi verildiğini, aday olmak isteyenlerin belgelerini hazırlayıp başvurduklarını, ilgili resmi kurumların bu kişilerin uygun olduğunu belirttiğini ve o kişinin adaylığını kabul ettiğini belirten Hakan Öztürk; bunların ardından seçimin başladığını, herkesin emek emek çalıştığını, planını projesini anlattığını, halkın da oyunu verdiğini ve belediye başkanını seçtiğini, başkanların mazbatalarını aldığını, görevlerine başladığını anlattı. Bütün bu aşamalardan geçtikten sonra görevinden alınan bir belediye başkanının dünyada olmadığını, o nedenle bu kayyım siyasetinin dünyada görülmemiş bir hukuksuzluk olduğunu ifade eden Öztürk, bunu asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

“Bu ülkenin anayasasına ve bütün resmi kurumlarının onayını alarak ve seçilerek gelmiş bir belediye başkanını görevden alıp hapse attınız. Size soruyorum, buna karşı Kürt halkı ne yapsın? Ne yapmasını istiyorsunuz?” diyerek iktidara soru yönelten Hakan Öztürk, cevabı da verdi: “Yapmamız gereken: Bir, birleşmek; iki, siyaset üretmek; üç, büyük bir mücadele vererek haksızlık yapan hükümeti ve kayyımları teker teker göndermek. Yapabiliriz çünkü bu dünya haksızlık yapanlara kalmaz.”