29 Nisan 2024 tarihinde yayın hayatına başlayan Ekol TV son zamanlarda sosyal medyada gündemden düşmüyor. Özellikle Beren Saat’le ilgili yaptıkları haberle büyük tepki çeken kanalın kime ait olduğu merak ediliyor. Bu nedenle birçok kişi Ekol TV kimin sorusuna yanıt arıyor. Bu yazımızda Ekol TV hakkında merak edilen konuları araştırdık.

Ekol Tv Kmimin

Ekol TV Kimin?

Ekol TV, yayın hayatına başlayalı henüz birkaç ay geçmiş olmasına rağmen kısa sürede adını herkese duyurdu. Yaptıkları haberlerle sosyal medyada sık sık konuşulan kanalın bir magazin programında yayınladıkları Beren Saat haberi büyük tepki çekti. Eşi Kenan Doğulu ile birlikte Bodrum’da tatil yapan Beren Saat’i gören muhabirler ünlü oyuncuyu denize girip çıkarken görüntüledi.

Ekol TV’deki Ekol Magazin programında yayınlanan görüntülerde muhabirlerden birinin “Ben bu Beren’i yerim,” dediği duyuldu. Bu olayın sosyal medyada yayılmasının ardından birçok kişi Ekol TV’yi sertçe eleştirmeye başladı.

Ekol TV, büyük tepki çeken haberden sonra şu açıklamayı yaptı:

  • “22.06. 2024 tarihinde Ekol TV'de yayınlanan Ekol Magazin programında ülkemizin değerli sanatçılarından Beren Saat ile ilgili haber yayınlanmıştır. Haberde aynı görüntüyü çeken bir başka kanalın muhabiri tarafından kullanılan cümleler, sesin çok net anlaşılmaması nedeniyle dikkatten kaçmış ve habere girmiştir. Konuyla ilgili haberi yayına hazırlayan çalışanlarla ilgili kurum içinde inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

Bu olayların ardından birçok kişi Ekol TV kimin sorusuna cevap aramaya başladı. Sosyal medyada gündemden düşmeyen Ekol TV, ünlü iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na aittir.

Ekol TV Satıldı Mı?

Beren Saat haberiyle gündemden bir an olsun düşmeyen kanalın satıldığı yönünde iddialar dolaşmaya başladı. Çeşitli haber sitelerinde Ekol TV’nin GAİN platformu dahil olmak üzere birçok şirketin sahibi olan Rams Türkiye’ye satıldığı yönünde haberler ortaya çıktı. Ekol TV’nin sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun kanalın performansından memnun olmadığı için satış kararı aldığı ifade edildi.

Ancak Ekol TV’den yapılan açıklamada bu iddialar yalanlandı. Kanalın açıklaması şu şekilde:

  • "Bazı internet sitelerinde Ekol TV'nin satıldığı iddialarının yer aldığı görülmüştür. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Ekol TV gündemi belirleyen programları ve özel haberleriyle fark oluşturan yayıncılığını her geçen gün daha da ileriye taşıyarak sürdürecektir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

1699006274418 I

Ekol TV Sahibi Kimdir?

Ekol TV kimin sorusuna yanıt bulanlar kanalın sahibi hakkında daha fazla bilgi almak istiyor. 2023 yılında Ersan Şen tarafından kurulan kanal daha sonra Mübariz Mansimov Gurbanoğlu tarafından satın alındı.

Bazı haber sitelerinde Ekol TV’nin tekrar satıldığı yönünde haberler olsa da kanaldan yapılan açıklamada bu iddialar yalanlandı. Şimdi de kanalın kurucusu Ersan Şen ve yeni sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’un kim olduğuna kısaca bakalım.

Ersan Şen Kimdir?

Katıldığı televizyon programlarıyla büyük ün kazanan Ersan Şen, 16 Temmuz 1966 yılında Nevşehir’in Avanos ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu bitirdikten sonra Kabataş Erkek Lisesi’nde eğitim almaya başladı. Bu dönemde lisenin yurdunda kaldı. 1983 yılında liseden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’ne girdi.

1987’de lisans eğitimini tamamlayarak üniversiteden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı dönemde Marmara Üniversitesi’nde hukuk alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 1989 yılında Özel Hayatın Gizliliği ve Korunması başlıklı tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında doktora çalışmasına başladı. 1994 yılında Ceza Hukuku Açısından Sağlıklı ve Düzenli Bir Çevrede Yaşama Hakkı adlı çalışmasıyla doktora derecesi aldı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde uzun yıllar görev yaptı. Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanlarındaki çalışmalarıyla 1998 yılında doçent ve 2004’te de profesör oldu. Ersan Şen, günümüzde Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza Özel Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku derslerini veriyor. Ayrıca katıldığı televizyon programlarıyla sık sık gündem oluyor.

Ekol Tv Kmimin 4

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu Kimdir?

Ekol TV sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 22 Mart 1968 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dünyaya geldi. Burada Deniz Harp Okulu’nda eğitim aldı. Mezun olduktan sonra Sovyetler Birliği ordusunda görev yaptı. 1998 yılında Türkiye’ye taşındı ve Palmali Holding’i kurdu. Holding’i dünyanın en büyük nakliye şirketlerinden biri haline dönüştürdü.

Palmali Holding, günümüzde Rusya’dan Akdeniz’e götürülen petrolün çok büyük bir kısmının taşımacılığını üstleniyor. Mübariz Mansimov Gurbanoğlu da bu süreçte Türkiye’nin en zengin 10 kişisi arasına girdi. Ayrıca dünyanın en zengin 500 kişisi arasında yer alıyor.

Ekol TV Nerede Yayın Yapıyor?

Ekol TV kimin sorusunun ardından merak edilen bir diğer konusu ise kanalın nerede yayın yaptığıdır. Ekol TV’nin genel yayın merkezi İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunuyor.

Beren Saat Haberi Yapan Ekol TV Muhabiri Kimdir?

Gündeme bomba gibi düşen Beren Saat olayından sonra söz konusu haberi yapan Ekol TV muhabirinin kim olduğu merak ediliyor.

Ekol TV muhabiri Uğur Kotan sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

  • "Bahsi geçen haberde söylenen sözü benim söylemediğimpaylaştığım videoda oldukça açıktır. İki gündür hakkımda yürütülen karalama kampanyasını sükunetle takip ediyorum. Ayrıca söyleyen kişiyi de ‘sus lan’ diyerek uyarıp söylediği sözlere dikkat etmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Bunların hepsi paylaştığım videoda kanıtlıdır. İki gündür bunca haksız hakarete maruz kalmama rağmen ölü taklidi yapan ilgili kurumu ve muhabirini de şaşkınlıkla izliyorum. Olayın aslını araştırmadan hakkımda yapılan yalan yanlış tüm haberler ve yapılan hakaretlerle alakalı hukuki süreç başlatılacaktır."

Ekol TV kimin, satıldı mı ve sahibi kimdir sorularını sizler için cevapladık.