Maraş'ta bulunan Aksu Çayı'nın su kirliliği baraj gölünü siyaha bürümesi ile ortaya çıktı.

Maraş ili sınırlarında bulunan Aksu Çayı döküldüğü Sır Barajı'nı nasıl kirlettiği havadan çekilen fotoğrafla ispatlandı. Baraj gölü siyaha büründü.

AKSU ÇAYINA 48 FABRİKANIN ATIKLARI BIRAKILIYOR

Aksu çayı'na yaklaşık 48 fabrikanın atıkları denetimsiz biçimde bırakılıyor. CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç paylaştığı havadan çekilen görüntülerde oluşan tahribatı göz önüne koydu.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Büyükşehir Belediyesi’nin denetim görevini yapamamasını eleştiren Öztunç, bu çevre katliamının sorumluları ve görevini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında da suç duyusunda bulunacağını açıkladı.

AKP'Lİ BELEDİYE DUYARLILIK GÖSTERMEDİ

BirGün'den Oktay Evsen'e konuşan Öztunç, “Maalesef sanayi tesislerinin kimyasal atığı bu görüntülere sebep oluyor. Defalarca çağrı yaptım, mücadele ettim ama maalesef ne Çevre Bakanlığı ne de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi duyarlılık göstermedi. Bu çevre katliamının sorumluları sadece fabrikalar değil aynı zamanda duyarsız kalan kamu görevlileridir. Bu nedenle bu kamu görevlileri hakkında da suç duyusunda bulunacağım. Bunu yapmaya mecbur bırakıldım maalesef” dedi.