Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan karara göre, Denizli, Erzincan, Sivas ve Kars'ta bulunan beş Hidroelektrik Santrali (HES) ve üzerinde bulunan taşınmazlar özelleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda, Denizli'de Çal Hidroelektrik Santrali, Erzincan'daki Girlevik II ve Mercan Hidroelektrik Santralleri, Sivas'taki Koyulhisar Hidroelektrik Santrali ve Kars'taki Dereiçi Hidroelektrik Santrali ve taşınmazları özelleştirme kapsam ve programına alındı.

HES'LER İŞLETME HAKKININ VERİLMESİ YÖNTEMİYLE ÖZELLEŞTİRİLECEK

Karara göre HES'ler "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek. Taşınmazlar için "kullanım izni devri" seçeneği de kullanılabilecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025'e kadar bitirilmesi kararlaştırıldı.

2020'DE 80 ÖZELLEŞTİRME YAPILDI

Özelleştirme İdare Başkanlığı 2020 yılı içinde 2 elektrik üretim santrali, 1 liman ve muhtelif sayıdaki taşınmazlar dahil toplam 80 özelleştirme ihalesi yaptı. Bu yıl halihazırda 13 hidroelektrik santralinin özelleştirilmesi için ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor.